Grøntsagsgryde med Hokkaido græskar

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g oliven olie

1 skalotteløg i tern

30 g frisk ingefær, revet

1/2 frisk lille chili efter smag i tern

1 tsk. kanel, stødt

1 tsk. Spidskommen, stødt

1 Hokkaido Græskar i tern 3x3 cm

1 rød peberfrugt i store tern

1 gule peberfrugt i store tern

4 gulerødder i 2 cm tykke skiver

150 g øko cherry tomater i halve

50 g tørret abrikoser i tern

1 ds. hakket tomater

3 dl grøntsags bouillon

1 ds. kikærter, kogte og drænet

1 tsk. salt

 

Pynt:

100 g halve øko cherry tomater

1 dl groft hakket bred bladet persille

1 dl salatost i mindre stykker

Sådan gør du

Flæk Hokkaido, fjern kerner og skær skrællen af hokkaido græskar og skær det i stykker på 3x3 cm.

Varm oliven olie op i en stor gryde. Sauter skalotteløg, frisk ingefær, chili, kanel, spidskommen og sauter i 5 min.

Kom Hokkaido græskar, peberfrugt, gulerødder, cherry tomater og tørret abrikos i og rør rundt så krydderierne bliver blandet.

Kom hakket tomat og grøntsags bouillon i og lad retten små simre i 30 min.

Vend kikærter i og kog ydermere i 10 min. Smag til med salt.

Anret grøntsags retten i store dybe tallerkener med brud af salat ost, cherry tomater og hakket persille.

 

Energi pr. person: 1499 Kj/  357 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein:  2,0 g.
Kulhydrat: 6,2 g.
Fedt: 2,2 g.