HjemOpskrifterGrønsagslasagne

Grønsagslasagne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 4 store gulerødder
  • 300 g friske lasagneplader
  • 5 stængler bladselleri
  • 2 løg
  • 2 porrer
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 dl vand
  • 100 g parmigiano reggiano
    bechamel-sauce:
    • 2 spsk hvedemel
    • 30 g smør
    • 30 g mælk
    • 1 tsk salt
    • sort peber
      tilbehør:
      • sprød salat

      Sådan gør du

      • 1.
        Kom grønsagerne i foodprocessoren, og hak dem fint, før de steges i olivenolie nogle få minutter på en stor pande.

      • 2.
        Tilsæt bouillon og vand, og lad det simre i 15-20 minutter, før du krydrer med salt og peber.

      • 3.
        Skru op for varmen til sidst, hvis vandet ikke er fordampet.

      • 4.
        Imens tilberedes bechamel-saucen ved at smelte smørret i en gryde.

      • 5.
        Herefter sigtes melet ned i smøret under omrøring.

      • 6.
        Lade det simre et par minutter, uden at det tager farve.

      • 7.
        Fjern gryden fra varmen, tilsæt mælken og rør med en træske.

      • 8.
        Sæt gryden tilbage på varmen, giv det salt og peber og kog op under omrøring til passende konsistens.

      • 9.
        Læg skiftevis lasagneplader, grønsager og bechamel-sauce i et smurt fad, indtil du løber tør.

      • 10.
        Drys med parmesan, og bag ved 200º i 30 minutter, før du serverer med en sprød salat. Tip: Alle grønsager kan bruges til denne opskrift, vælg efter sæson, smag og behag. Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      8349 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      139 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.8 g
      Protein: 19.5 %1.6 g
      Kulhydrat: 40 %3.3 g
      Fedt: 40.5 %1.5 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;