Grønsagslasagne

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer


300 g friske lasagneplader


4 store gulerødder


5 stængler blegselleri 


2 løg


2 porrer


2 spsk. olivenolie 


1 terning grønsagsbouillon


2 dl vand 


100 g Galbani Parmesan


 


Bechamel-sauce


2 spsk. hvedemel


30 g smør


8 dl mælk


1 tsk. salt


Peber efter smag 


 


Tilbehør: Sprød salat

Sådan gør du

Kom grønsagerne i foodprocessoren, og hak dem fint, før de steges i olivenolie nogle få minutter på en stor pande. Tilsæt bouillon og vand, og lad det simre i 15-20 minutter, før du krydrer med salt og peber. Skru op for varmen til sidst, hvis vandet ikke er fordampet.
 
Imens tilberedes bechamel-saucen ved at smelte smørret i en gryde. Herefter sigtes melet ned i smøret under omrøring. Lade det simre et par minutter, uden at det tager farve. Fjern gryden fra varmen, tilsæt mælken og rør med en træske. Sæt gryden tilbage på varmen, giv det salt og peber og kog op under omrøring til passende konsistens.
 
Læg skiftevis lasagneplader, grønsager og bechamel-sauce i et smurt fad, indtil
du løber tør. Drys med parmesan, og bag ved 200º i 30 minutter, før du serverer med en sprød salat.
 
Tip: Alle grønsager kan bruges til denne opskrift, vælg efter sæson, smag og behag.
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama