HjemOpskrifterGrønne frikadeller med feta, tzatziki og græske kartofler

Grønne frikadeller med feta, tzatziki og græske kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g kartofler
  • 2 zittauerløg
  • 1 frisk rosmarinkvist
  • 4 spsk olivenolie
  • salt & sort peber
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ⅓ agurk
  • 250 g greek yoghurt 10%
  • 300 g plantefars
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g Puck® salatost i blok

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både.

  • 2.
    Skær løg i strimler.

  • 3.
    Kom begge dele i et ovnfast fad, og vend med 2 spsk. olivenolie og rosmarinnåle.

  • 4.
    Krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved.

  • 5.
    Bages ved 200°C i 40-45 min.

  • 6.
    Riv agurken groft, og bland med yoghurt og knust hvidløg.

  • 7.
    Smag til med lidt salt og peber.

  • 8.
    Bland farsen med feta skåret i små tern, og form den til frikadeller.

  • 9.
    Steg frikadellerne i en pande med 2 spsk. olie ved middel varme, ca. 4-5 min. pr. side.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8796 kj / 2102 kcal
Næringsindhold pr. 100g
407 kj / 97 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 11.8 %2.8 g
Kulhydrat: 43.1 %10.3 g
Fedt: 45.1 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;