Grønne frikadeller med feta, tzatziki og græske kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grønne frikadeller med feta, tzatziki og græske kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

800 g kartofler

2 løg

1 kvist rosmarin

4 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

4 dl grøntsagsbouillon

1/3 agurk

250 g græsk yoghurt 10 %

1 fed hvidløg

1 pakke plantefars 

100 g feta

Sådan gør du

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Skær løg i strimler. Kom begge dele i et ovnfast fad, og vend med 2 spsk. olivenolie og rosmarinnåle. Krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved. Bages ved 200°C i 40-45 min. Riv agurken groft, og bland med yoghurt og knust hvidløg. Smag til med lidt salt og peber. Bland farsen med feta skåret i små tern, og form den til frikadeller. Steg frikadellerne i en pande med 2 spsk. olie ved middel varme, ca. 4-5 min. pr. side.

 

Energi pr. person: 2071KJ/495Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,4 g.
Kulhydrat: 10,6 g.
Fedt: 3 g.