4 personer
800 g kartofler
2 løg
1 kvist rosmarin
4 spsk. olivenolie
Salt og sort peber
4 dl grøntsagsbouillon
1/3 agurk
250 g græsk yoghurt 10 %
1 fed hvidløg
1 pakke plantefars
100 g feta
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Skær løg i strimler. Kom begge dele i et ovnfast fad, og vend med 2 spsk. olivenolie og rosmarinnåle. Krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved. Bages ved 200°C i 40-45 min. Riv agurken groft, og bland med yoghurt og knust hvidløg. Smag til med lidt salt og peber. Bland farsen med feta skåret i små tern, og form den til frikadeller. Steg frikadellerne i en pande med 2 spsk. olie ved middel varme, ca. 4-5 min. pr. side.
Energi pr. person: 2071KJ/495Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,4 g.
Kulhydrat: 10,6 g.
Fedt: 3 g.