HjemOpskrifterGrønkålsuppe med grønkålschips

Grønkålsuppe med grønkålschips

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.5 liter kyllingefond
  • 400 g ribbet grønkål
  • 5 dl Cooking cream
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • salt og friskkværnet peber
  • godt brød

Sådan gør du

  • 1.
    Bred 100 g grønkål ud på bagepapir, dryp olivenolie over, drys salt på og bag bladene i 30 minutter ved 100° C.

  • 2.
    Blanchér 400 g grønkål 3-4 minutter og køl den hurtigt af i iskoldt vand.

  • 3.
    Pres al væden ud af kålen og hak den fint, kom halvdelen i en blender og blend den sammen med halvdelen af fonden.

  • 4.
    Hæld i en gryde og gentag processen med resten af kålen og fonden.

  • 5.
    Kog suppen op med piskefløde og smag til med peber.

  • 6.
    Servér suppen med grønkålschips og brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5434 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
222 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 11.3 %1.5 g
Kulhydrat: 12.9 %1.7 g
Fedt: 75.8 %4.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;