HjemOpskrifterGrøn aspargessuppe med grillede aspargeshoveder
Grøn aspargessuppe med grillede aspargeshoveder
Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
600 g grønne asparges + gem aspargeshovederne til pynt
1 løg
25 g smør
1 dl frossen ært
7 dl hønsebouillon
1 dl Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 15%
groft salt
friskkværnet peber
Topping
havsalt
friskkværnet rosa peberkorn
frisk frisk kørvel
Sådan gør du
1.
Skyl asparges og skær aspargeshovederne af til pynt. Skær den yderste ende af aspargesene af, ca. 0,5 cm, så du bruger så meget af dem som muligt. Skær resten af aspargesene i mindre stykker.
2.
Hak løget groft.
3.
Varm en gryde op med smør, og lad asparges, løg og ærter sautere et par minutter.
4.
Kom hønsebouillon ved og lad det koge mørt i ca. 15-18 minutter.
5.
Suppen bliver grålig i farven, hvis det koger for længe.
6.
Blend suppen til en ensartet konsistens.
7.
Kom suppen tilbage i gryden og smag til med fløde, salt og peber.
8.
Sauter aspargeshoveder på en grillpande og krydr med seasalt.
9.
Anret suppen i portionsskåle med grillede aspargeshoveder, frisk kørvel og drys af rosa peberkorn.