4 personer
600 g grønne asparges
1 løg
25 g smør
1 dl frosne ærter
7 dl hønsebouillon
1 dl fløde
Salt og peber
Topping:
Grillede grønne aspargeshoveder
Seasalt
Frisk kørvel
Groftkværnet rosa peberkorn
Skyl asparges og skær aspargeshovederne af til pynt. Skær den yderste ende af aspargesene af, ca. 0,5 cm, så du bruger så meget af dem som muligt. Skær resten af aspargesene i mindre stykker. Hak løget groft. Varm en gryde op med smør, og lad asparges, løg og ærter sautere et par minutter.
Kom hønsebouillon ved og lad det koge mørt i ca. 15-18 minutter. Suppen bliver grålig i farven, hvis det koger for længe. Blend suppen til en ensartet konsistens. Kom suppen tilbage i gryden og smag til med fløde, salt og peber. Sauter aspargeshoveder på en grillpande og krydr med seasalt.
Anret suppen i portionsskåle med grillede aspargeshoveder, frisk kørvel og drys af rosa peberkorn.
Serveringstip: Grillede stykker ciabattabrød.
Energi pr. person: 674 KJ / 160 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,0 g
Fedt: 3,0 g
Kulhydrat: 2,5 g