Grøn aspargessuppe med grillede aspargeshoveder

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g grønne asparges

1 løg

25 g smør

1 dl frosne ærter

7 dl hønsebouillon

1 dl fløde

Salt og peber

 

Topping:

Grillede grønne aspargeshoveder

Seasalt

Frisk kørvel

Groftkværnet rosa peberkorn

Sådan gør du

Skyl asparges og skær aspargeshovederne af til pynt. Skær den yderste ende af aspargesene af, ca. 0,5 cm, så du bruger så meget af dem som muligt. Skær resten af aspargesene i mindre stykker. Hak løget groft. Varm en gryde op med smør, og lad asparges, løg og ærter sautere et par minutter.

Kom hønsebouillon ved og lad det koge mørt i ca. 15-18 minutter. Suppen bliver grålig i farven, hvis det koger for længe. Blend suppen til en ensartet konsistens. Kom suppen tilbage i gryden og smag til med fløde, salt og peber. Sauter aspargeshoveder på en grillpande og krydr med seasalt.

Anret suppen i portionsskåle med grillede aspargeshoveder, frisk kørvel og drys af rosa peberkorn.

 

Serveringstip: Grillede stykker ciabattabrød.

 

Energi pr. person: 674 KJ / 160 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 1,0 g

Fedt: 3,0 g

Kulhydrat: 2,5 g