HjemOpskrifterGrisekam med sennep & klassisk fransk vinaigrette

Grisekam med sennep & klassisk fransk vinaigrette

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 1 kg dansk grisekam uden svær
  • 1 dl dijonsennep
  • 1 dl frisk oregano
  • groft salt
  • 1 hovedsalat
  • 1 dl dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • sort peber
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du

  • 1.
    Smør grisekammen med sennep rørt med hakket estragon.

  • 2.
    Gnid sværene med salt.

  • 3.
    Steg kammen ca. 1,5 time ved 200 grader - sørg for at stegen ligger jævnt, læg evt. en halv kartoffel under så sværen er vandret.

  • 4.
    Steg stegen ved 250 grader de sidste 15 minutter, men hold øje så sværen ikke brænder på.

  • 5.
    Lav en klassisk fransk vinaigrette af sennep rørt med eddike, hvidløg og salt og peber.

  • 6.
    Hæld derefter olien i blandingen i en tynd stråle under konstant omrøring.

  • 7.
    Pluk bladene af salaten og vend dem i dressingen i en stor skål.

  • 8.
    Server stegen med salat og fransk flute.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11870 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
842 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 30.1 %14.9 g
Kulhydrat: 1.8 %0.9 g
Fedt: 68.1 %15.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;