HjemOpskrifterGrisekam med æble- og rieslingsauce

Grisekam med æble- og rieslingsauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • salt og sort peber
  • 1.5 kg svinekamme
  • 4 æbler
  • 0.5 flaske hvidvin (riesling)
  • 2 bananskalotteløg
  • 4 timianblade
  • 0.5 liter vand
  • 1 spsk Maizena majsstivelse

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Gnid kammens svær godt med salt – sørg for at få saltet ned mellem sværene.

  • 2.
    Kom også salt og peber på undersiden.

  • 3.
    Skær æblerne i både og kom dem i en bradepande sammen med vin, skalotteløg i kvarte, timian og vand.

  • 4.
    Læg grisekammen på en rist over bradepanden og steg den ved 220°C i ca. 1½ time eller til den har en centrumtemperatur på 70 gr.

  • 5.
    Læg stegen til side og hæld væde og fyld fra bradepanden gennem en si.

  • 6.
    Pres saften fra æbler og løg ned gennem sien.

  • 7.
    Skum det meste af fedtet fra og kog skyen op i en gryde.

  • 8.
    Jævn den med maizena blandet med vand og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Tip: For sprød svær, skal du sørge for at sværens overflade ligger lige.

  • 10.
    Brug evt. en kartoffel eller et stykke sølvpapir til at proppe under stegen for at få den til at ligge plant.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17144 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
593 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 28.7 %10.0 g
Kulhydrat: 5.7 %2.0 g
Fedt: 59.4 %9.5 g
Alkohol: 6.2 %1.2 g
;