HjemOpskrifterGrisecarré med timian-hasselback kartofler

Grisecarré med timian-hasselback kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.2 kg grisekroner
  • 2 appelsiner
  • 0.5 bundt frisk timian
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 0.5 dl olivenolie
  • salt og sort peber
  • 750 g kartofler
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

  • 1.
    Riv timianen groft i stykker.

  • 2.
    Pres saften af en halv appelsin og bland med 1 spsk olivenolie.

  • 3.
    Gnid det ind i kødet og krydr med salt, peber og halvdelen af timianen.

  • 4.
    Skær resten af citrusfrugterne i grove stykker og læg dem i bunden af en bradepande.

  • 5.
    Læg stegen med benene nedad på en rist oven på.

  • 6.
    Skrub kartoflerne og skær tynde skiver halvvejs ned i hver.

  • 7.
    Pensl kartoflerne med olien og krydr med salt og peber.

  • 8.
    Skær hvidløg i tynde skiver og kom en skive ned i nogle af revnerne på kartoflerne sammen med resten af timianen.

  • 9.
    Brun stegen i 10 min. ved 250°C.

  • 10.
    Sænk så tempera-turen til 200°C og kom kartoflerne på risten sammen med stegen.

  • 11.
    Steg det hele sammen i 45-60 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 70°C.

  • 12.
    Undervejs pensles kartoflerne med stegeskyen fra bunden af bradepanden.

  • 13.
    Server stegeskyen som tilbehør.

  • 14.
    Energi pr. person: 2947KJ/704Kcal.

  • 15.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 11,6 g.

  • 16.
    Kulhydrat: 8,4 g.

  • 17.
    Fedt: 7,9 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11198 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
450 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 39 %10.3 g
Kulhydrat: 27.3 %7.2 g
Fedt: 33.7 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;