Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Grisecarré med timian-hasselback kartofler
Grisecarré med timian-hasselback kartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1.2 kg grisekroner
2 appelsiner
0.5 bundt frisk timian
1 citron (usprøjtet)
0.5 dl olivenolie
salt og sort peber
750 g kartofler
2 fed hvidløg
Sådan gør du
1.
Riv timianen groft i stykker.
2.
Pres saften af en halv appelsin og bland med 1 spsk olivenolie.
3.
Gnid det ind i kødet og krydr med salt, peber og halvdelen af timianen.
4.
Skær resten af citrusfrugterne i grove stykker og læg dem i bunden af en bradepande.
5.
Læg stegen med benene nedad på en rist oven på.
6.
Skrub kartoflerne og skær tynde skiver halvvejs ned i hver.
7.
Pensl kartoflerne med olien og krydr med salt og peber.
8.
Skær hvidløg i tynde skiver og kom en skive ned i nogle af revnerne på kartoflerne sammen med resten af timianen.
9.
Brun stegen i 10 min. ved 250°C.
10.
Sænk så tempera-turen til 200°C og kom kartoflerne på risten sammen med stegen.
11.
Steg det hele sammen i 45-60 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 70°C.
12.
Undervejs pensles kartoflerne med stegeskyen fra bunden af bradepanden.
13.
Server stegeskyen som tilbehør.
14.
Energi pr. person: 2947KJ/704Kcal.
15.
Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 11,6 g.
16.
Kulhydrat: 8,4 g.
17.
Fedt: 7,9 g.
SPISETID opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11198 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
450 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
39 %
10.3 g
Kulhydrat:
27.3 %
7.2 g
Fedt:
33.7 %
4.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;