Grisecarré med timian-hasselback kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

½ potte timian
2 økologiske appelsiner
1 ubehandlet citron
1 grisecarré, ca. 1,2 kg
½ dl olivenolie
Salt og sort peber
750 g kartofler
2 fed hvidløg

Sådan gør du

Riv timianen groft i stykker. Pres saften af en halv appelsin og bland med 1 spsk olivenolie. Gnid det ind i kødet og krydr med salt, peber og halvdelen af timianen. Skær resten af citrusfrugterne i grove stykker og læg dem i bunden af en bradepande. Læg stegen med benene nedad på en rist oven på. Skrub kartoflerne og skær tynde skiver halvvejs ned i hver. Pensl kartoflerne med olien og krydr med salt og peber. Skær hvidløg i tynde skiver og kom en skive ned i nogle af revnerne på kartoflerne sammen med resten af timianen.

Brun stegen i 10 min. ved 250°C. Sænk så tempera-turen til 200°C og kom kartoflerne på risten sammen med stegen. Steg det hele sammen i 45-60 min., eller til kødet har en centrumtemperatur på 70°C. Undervejs pensles kartoflerne med stegeskyen fra bunden af bradepanden. Server stegeskyen som tilbehør.

Energi pr. person: 2947KJ/704Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,6 g.
Kulhydrat: 8,4 g.
Fedt: 7,9 g.