4 personer
250 g blommetomater eller San Marzano tomater
50 g smør
1 spsk. rødvinseddike
Salt og sort peber
1 kg kartofler
2 + 1 + 1 spsk. olivenolie
2 majskolber
4 tykstegssteaks, ca. 600 g
1 + 1 fed hvidløg
1 spsk. hakket rosmarin
1 stor håndfuld persille
1 tsk. revet citronskal
Halvér tomaterne, og klem frøene ud. Kom tomaterne i en gryde sammen med smør og eddike,
og lad det simre ved svag varme i 30 min., til tomaterne er kogt næsten helt ud. Skær kartoflerne i grove stænger, og vend dem med 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 40 min. ved 200°C. Vend rundt i dem undervejs. Del majskolberne i to, gnid dem med 1 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Grill dem 5 min. pr. side ved middel varme. Del hver bøf i 2-3 tykke strimler. Bland 1 spsk. olivenolie med rosmarin og 1 fed knust hvidløg, og krydr med salt og peber. Vend kødet i marinaden, og sæt stykkerne på grillspyd. Grill dem ved hård varme i 2 min. pr. side, og lad dem trække i 5 min. Knus eller riv det sidste fed hvidløg, og bland med finthakket persille og citronskal. Kom blandingen over kartoflerne ved servering.
Energi pr. person: 2688KJ/643Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,7 g.
Kulhydrat: 9,2 g.
Fedt: 7 g.