HjemOpskrifterGrillspyd med tyksteg, konfiterede tomater, grillet majs og hvidløgsfritter

Grillspyd med tyksteg, konfiterede tomater, grillet majs og hvidløgsfritter

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør
  • 250 g blommetomater
  • 1 spsk rødvinseddike
  • salt og sort peber
  • 1 kg kartoffel
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 majskolber
  • 600 g tykstegsbøffer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk hakket frisk rosmarin
  • 1 dl kruspersille
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • 1.
    Halvér tomaterne, og klem frøene ud.

  • 2.
    Kom tomaterne i en gryde sammen med smør og eddike, og lad det simre ved svag varme i 30 min., til tomaterne er kogt næsten helt ud.

  • 3.
    Skær kartoflerne i grove stænger, og vend dem med 2 spsk. olivenolie, salt og peber.

  • 4.
    Kom dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 40 min. ved 200°C.

  • 5.
    Vend rundt i dem undervejs.

  • 6.
    Del majskolberne i to, gnid dem med 1 spsk. olie, og krydr med salt og peber.

  • 7.
    Grill dem 5 min. pr. side ved middel varme.

  • 8.
    Del hver bøf i 2-3 tykke strimler.

  • 9.
    Bland 1 spsk. olivenolie med rosmarin og 1 fed knust hvidløg, og krydr med salt og peber.

  • 10.
    Vend kødet i marinaden, og sæt stykkerne på grillspyd.

  • 11.
    Grill dem ved hård varme i 2 min. pr. side, og lad dem trække i 5 min.

  • 12.
    Knus eller riv det sidste fed hvidløg, og bland med finthakket persille og citronskal. ;Kom blandingen over kartoflerne ved servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11554 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
463 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 25.3 %6.9 g
Kulhydrat: 42 %11.4 g
Fedt: 32.7 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;