Grillspyd med tyksteg, smørkonfiterede tomater, grillet majs og grove hvidløgsfritter

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillspyd med tyksteg, smørkonfiterede tomater, grillet majs og grove hvidløgsfritter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g blommetomater eller San Marzano tomater

50 g smør

1 spsk. rødvinseddike

Salt og sort peber

1 kg kartofler

2 + 1 + 1 spsk. olivenolie

2 majskolber

4 tykstegssteaks, ca. 600 g

1 + 1 fed hvidløg

1 spsk. hakket rosmarin

1 stor håndfuld persille

1 tsk. revet citronskal

Sådan gør du

Halvér tomaterne, og klem frøene ud. Kom tomaterne i en gryde sammen med smør og eddike, 
og lad det simre ved svag varme i 30 min., til tomaterne er kogt næsten helt ud. Skær kartoflerne i grove stænger, og vend dem med 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 40 min. ved 200°C. Vend rundt i dem undervejs. Del majskolberne i to, gnid dem med 1 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Grill dem 5 min. pr. side ved middel varme. Del hver bøf i 2-3 tykke strimler. Bland 1 spsk. olivenolie med rosmarin og 1 fed knust hvidløg, og krydr med salt og peber. Vend kødet i marinaden, og sæt stykkerne på grillspyd. Grill dem ved hård varme i 2 min. pr. side, og lad dem trække i 5 min. Knus eller riv det sidste fed hvidløg, og bland med finthakket persille og citronskal. Kom blandingen over kartoflerne ved servering.

 

Energi pr. person: 2688KJ/643Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7,7 g. 
Kulhydrat: 9,2 g. 
Fedt: 7 g.