HjemOpskrifterGrillspyd med chimichurri sauce

Grillspyd med chimichurri sauce

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 grøn squash i mindre stykker
  • 2 grillbakker med grillspyd
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 citron (usprøjtet) i halve skiver
  • 4 røde chilipebre
  • 1 gul peberfrugt delt i 8 stykker
Chimichurri sauce:
  • 75 g bredbladet persille uden stilke
  • 1 dl olivenolie
  • 5 fed hvidløg i skiver
  • 3 spsk rødvinseddike
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • ½ tsk havsalt
  • ¼ tsk sort peber
  • 20 g (1 dl) frisk koriander
  • 1 dl frisk oregano

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lav et spyd med oksekødstern og brunchpølser og et grøntsagsspyd pr. person.

  • 2.
    Pensl med et tyndt lag olie.

  • 3.
    Kom bredbladet persille i en blender, olivenolie, hvidløg, rødvinseddike, tørrede chiliflager, salt, peber, koriander og oregano.

  • 4.
    Blendes af flere omgange.

  • 5.
    Pres krydderurterne ned så blenderen tager fat.

  • 6.
    Stop blenderen og pres krydderurter længere ned indtil blenderen kan arbejde med det hele.

  • 7.
    Konsistensen skal være som pesto.

  • 8.
    Servér til grillspyd.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4355 kj / 1041 kcal
Næringsindhold pr. 100g
538 kj / 129 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 5.1 %1.6 g
Kulhydrat: 15 %4.8 g
Fedt: 79.8 %11.6 g
Alkohol: 0.1 %0.0 g
;