Grillet tyndsteg med halvmoste nye kartofler med rygeost og grillet tomatrelish

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet tyndsteg med halvmoste nye kartofler med rygeost og grillet tomatrelish
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 tyndstegsfilet, ca. 1 kg

2 spsk frisk timian

 2 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

Salt og sort peber

300 g tomater

1 spsk balsamico eddike

1 kg nye kartofler

25 g smør

100 g rygeost

2 spsk klippet purløg 

Sådan gør du

Rids fedtet på tyndstegsfileten og gnid med timian, 1 fed knust hvidløg, 1 spsk olie samt salt og peber. Læg stegen midt i en kuglegrill, kom låg på og grill den ved indirekte varme i 35-40 min. til den har en kernetemperatur på 55 gr. for medium-rare. Lad kødet trække i 10 min., før det skæres ud.

Skrub kartoflerne og kog dem møre. Lad dem dampe af i gryden og kom smør og rygeost ved. Rør det sammen, så kartoflerne går lidt i stykker. Krydr med salt, peber og purløg.

Halvér tomaterne og gnid dem med lidt af olien. Krydr med salt og peber og grill dem i 4-5 min. pr side. Hak dem herefter groft og bland med resten af olien, balsamico og lidt salt og peber. 

 

Energi pr. person: 3158KJ/754Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,6 g.

Kulhydrat: 8,7 g.

Fedt: 7,4 g.