HjemOpskrifterGrillet tyndsteg med halvmoste nye kartofler med rygeost og grillet tomatrelish

Grillet tyndsteg med halvmoste nye kartofler med rygeost og grillet tomatrelish

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg oksetyndsstegsfilet
  • 2 spsk frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 300 g tomater
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 kg ny kartoffel
  • 25 g smør
  • 100 g rygeost
  • 2 spsk klippet purløg

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rids fedtet på tyndstegsfileten og gnid med timian, 1 fed knust hvidløg, 1 spsk olie samt salt og peber.

  • 2.
    Læg stegen midt i en kuglegrill, kom låg på og grill den ved indirekte varme i 35-40 min. til den har en kernetemperatur på 55 gr. for medium-rare.

  • 3.
    Lad kødet trække i 10 min., før det skæres ud.

  • 4.
    Skrub kartoflerne og kog dem møre.

  • 5.
    Lad dem dampe af i gryden og kom smør og rygeost ved.

  • 6.
    Rør det sammen, så kartoflerne går lidt i stykker.

  • 7.
    Krydr med salt, peber og purløg.

  • 8.
    Halvér tomaterne og gnid dem med lidt af olien.

  • 9.
    Krydr med salt og peber og grill dem i 4-5 min. pr side.

  • 10.
    Hak dem herefter groft og bland med resten af olien, balsamico og lidt salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14421 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
578 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 26.5 %9.0 g
Kulhydrat: 16.3 %5.5 g
Fedt: 57.2 %8.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;