Grillet tyndsteg med halvmoste nye kartofler med rygeost og grillet tomatrelish

30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 tyndstegsfilet, ca. 1 kg

2 spsk frisk timian

 2 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

Salt og sort peber

300 g tomater

1 spsk balsamico eddike

1 kg nye kartofler

25 g smør

100 g rygeost

2 spsk klippet purløg 

Rids fedtet på tyndstegsfileten og gnid med timian, 1 fed knust hvidløg, 1 spsk olie samt salt og peber. Læg stegen midt i en kuglegrill, kom låg på og grill den ved indirekte varme i 35-40 min. til den har en kernetemperatur på 55 gr. for medium-rare. Lad kødet trække i 10 min., før det skæres ud.

Skrub kartoflerne og kog dem møre. Lad dem dampe af i gryden og kom smør og rygeost ved. Rør det sammen, så kartoflerne går lidt i stykker. Krydr med salt, peber og purløg.

Halvér tomaterne og gnid dem med lidt af olien. Krydr med salt og peber og grill dem i 4-5 min. pr side. Hak dem herefter groft og bland med resten af olien, balsamico og lidt salt og peber. 

 

Energi pr. person: 3158KJ/754Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,6 g.

Kulhydrat: 8,7 g.

Fedt: 7,4 g.

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Grillet tyndsteg med halvmoste nye kartofler med rygeost og grillet tomatrelish

Rids fedtet på tyndstegsfileten og gnid med timian, 1 fed knust hvidløg, 1 spsk olie samt salt og peber. Læg stegen midt i en kuglegrill, kom låg på og grill den ved indirekte varme i 35-40 min. til den har en kernetemperatur på 55 gr. for medium-rare. Lad kødet trække i 10 min., før det skæres ud.

Skrub kartoflerne og kog dem møre. Lad dem dampe af i gryden og kom smør og rygeost ved. Rør det sammen, så kartoflerne går lidt i stykker. Krydr med salt, peber og purløg.

Halvér tomaterne og gnid dem med lidt af olien. Krydr med salt og peber og grill dem i 4-5 min. pr side. Hak dem herefter groft og bland med resten af olien, balsamico og lidt salt og peber. 

 

Energi pr. person: 3158KJ/754Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,6 g.

Kulhydrat: 8,7 g.

Fedt: 7,4 g.