4 personer
1 tyndstegsfilet, ca. 1 kg
2 spsk frisk timian
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
Salt og sort peber
300 g tomater
1 spsk balsamico eddike
1 kg nye kartofler
25 g smør
100 g rygeost
2 spsk klippet purløg
Rids fedtet på tyndstegsfileten og gnid med timian, 1 fed knust hvidløg, 1 spsk olie samt salt og peber. Læg stegen midt i en kuglegrill, kom låg på og grill den ved indirekte varme i 35-40 min. til den har en kernetemperatur på 55 gr. for medium-rare. Lad kødet trække i 10 min., før det skæres ud.
Skrub kartoflerne og kog dem møre. Lad dem dampe af i gryden og kom smør og rygeost ved. Rør det sammen, så kartoflerne går lidt i stykker. Krydr med salt, peber og purløg.
Halvér tomaterne og gnid dem med lidt af olien. Krydr med salt og peber og grill dem i 4-5 min. pr side. Hak dem herefter groft og bland med resten af olien, balsamico og lidt salt og peber.
Energi pr. person: 3158KJ/754Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,6 g.
Kulhydrat: 8,7 g.
Fedt: 7,4 g.