Grillet skærising med citronmelisse og parmaskinke

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

8 skærisingfileter (600 g)
20 g frisk citronmelisse
8 skiver parmaskinke
500 g rensede grønne asparges med bunden knækket af
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
Fintrevet citronskal
Olivenolie til grill
Salt og kværnet peber
50 g hakkede ristede mandler

Tilbehør
Ristet brød eller 800 g kogte nye kartofler

Sådan gør du

Isingfileterne lægges, med skindsiden nedad, fladt ud på et skærebræt og drysses med salt og peber. Fordel citronmelisse på fileterne og rul dem sammen. Rul derefter en skive parmaskinke omkring hver fiskerulle. Pensl fiskerullerne med olivenolie og grill dem på en brandvarm grill i ca. 3-4 min. på hver side (det er vigtigt at fisken kun vendes én gang).

Vend asparges i lidt olie og grill dem samtidig med fisken. Pisk citronsaft, olivenolie, citronskal, samt salt og peber sammen i skål. Vend dressingen sammen med de grillede asparges. Drys med hakkede mandler og server med fiskeruller.

Energi pr. person:
1925 KJ (458 kcal)

Energifordeling pr. 100g
Protein: 34,2 %
Fedt: 24,1 %
Kulhydrat: 41,6 %