HjemOpskrifterGrillet skærising med citronmelisse og parmaskinke

Grillet skærising med citronmelisse og parmaskinke

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl frisk citronmelisse
  • 600 g skærisingfileter
  • 8 skiver parmaskinke
  • 500 g grønne asparges
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • olivenolie til grill
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g hakkede mandler
tilbehør:
  • ristet brød
  • 800 g nye kogte kartofler

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Isingfileterne lægges, med skindsiden nedad, fladt ud på et skærebræt og drysses med salt og peber.

  • 2.
    Fordel citronmelisse på fileterne og rul dem sammen.

  • 3.
    Rul derefter en skive parmaskinke omkring hver fiskerulle.

  • 4.
    Pensl fiskerullerne med olivenolie og grill dem på en brandvarm grill i ca. 3-4 min. på hver side (det er vigtigt at fisken kun vendes én gang).

  • 5.
    Vend asparges i lidt olie og grill dem samtidig med fisken.

  • 6.
    Pisk citronsaft, olivenolie, citronskal, samt salt og peber sammen i skål.

  • 7.
    Vend dressingen sammen med de grillede asparges.

  • 8.
    Drys med hakkede mandler og server med fiskeruller.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8716 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
406 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 34.7 %8.3 g
Kulhydrat: 28.3 %6.7 g
Fedt: 37 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;