4 personer
4 stk ribeye
Salt
Kværnet peber
Grillet grønt:
300 g danske løg med top
300 g snackpeber
Olivenolie
Salt
Kværnet peber
Pisket estragonsmør:
200 g blødt smør
1 tsk dijonsennep
1 tsk seasalt
1½ tsk citronpeber
2 spsk citronsaft
1 dl hakket frisk estragon
Tilbehør: nye kogte kartofler
Lad kødet temperere i ca. 20 minutter, inden det grilles. Varm en grill op til direkte varme.
Klargør grøntsager ved at skære dem i mundrette stykker. Læg dem herefter på et fad. Kom blødt smør i en røreskål og pisk med piskeris eller elpisker i ca. 5 minutter, til smørret er luftigt. Tilsæt dijonsennep, seasalt, citronpeber, citronsaft og hakket estragon. Pisk det godt sammen til en estragonsmør.
Kom danske løg og snackpeberne i mindre stykker på grillen og vend dem undervejs. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie ved anretning. Kom ribeye på grillen og krydr med salt og peber. Grill dem ved direkte varme i ca. 1-2 minutter på hver side alt afhængigt af kødets tykkelse. Anret grillet ribeye med grillet grønt, pisket estragonsmør og nye kogte kartofler.
Energi pr. person: 3861 kJ /919 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g
Fedt: 12,5 g
Kulhydrat: 6,5 g