HjemOpskrifterGrillet ribeye med grillet grønt og pisket estragonsmør

Grillet ribeye med grillet grønt og pisket estragonsmør

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 ribeye-steaks
grillet grønt:
  • 300 g danske løg med top
  • 300 g røde snackpebere
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
pisket estragonsmør:
  • 200 g blødt smør
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk havsalt
  • 1.5 tsk citronpeber
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl hakket estragonblade
tilbehør:
  • nye kogte kartoffel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lad kødet temperere i ca. 20 minutter, inden det grilles.

  • 2.
    Varm en grill op til direkte varme.

  • 3.
    Klargør grøntsager ved at skære dem i mundrette stykker.

  • 4.
    Læg dem herefter på et fad.

  • 5.
    Kom blødt smør i en røreskål og pisk med piskeris eller elpisker i ca. 5 minutter, til smørret er luftigt.

  • 6.
    Tilsæt dijonsennep, seasalt, citronpeber, citronsaft og hakket estragon.

  • 7.
    Pisk det godt sammen til en estragonsmør.

  • 8.
    Kom danske løg og snackpeberne i mindre stykker på grillen og vend dem undervejs.

  • 9.
    Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie ved anretning.

  • 10.
    Kom ribeye på grillen og krydr med salt og peber.

  • 11.
    Grill dem ved direkte varme i ca. 1-2 minutter på hver side alt afhængigt af kødets tykkelse.

  • 12.
    Anret grillet ribeye med grillet grønt, pisket estragonsmør og nye kogte kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10625 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
778 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 17.9 %8.2 g
Kulhydrat: 6.6 %3.0 g
Fedt: 75.5 %15.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;