Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Grillet oksemørbrad med grillet grønt og bearnaisedip

60-90 min
4 personer

Ingredienser

Grillet mørbrad:

1 afpudset oksemørbrad, ca. 1,6 kg

Kødsnor

Timian og løvstikke

Olivenolie til grillen

Seasalt

Kværnet fempeber

 

Bearnaisedip:

2 dl græsk yoghurt

2 dl god mayonnaise

1 lille finthakket skalotteløg

2 spsk. bearnaise-essens

2 spsk. tørret estragon

½ tsk. salt

Kværnet peber

 

Grillet grønt:

2 hele majskolber

½ blomkål

1 squash

Om råvarerne

Grillet grønt:

Skær majskolber i 3-4 cm tykke skiver. Skær blomkål i rustikke buketter og squash i 1 cm tykke skiver. Pensl med olivenolie og drys med seasalt.

Grilles i 2-4 minutter på grill lige inden servering.

 

Bearnaisedip:

Bland yoghurt og mayonnaise sammen med alle de øvrige ingredienser. Trækker på køl i minimum 1 time.

Bind mørbraden med timian og løvstikke og snør den med kødsnor. Pensl mørbraden med olie og gnid den grundigt med salt samt kværnet fempeber.

Brun mørbrad på grillen på alle sider og steg den efterfølgende ved indirekte varme til en kernetemperatur på ca. 56° i cirka 30 minutter.

Lad kødet hvile overdækket indtil kernetemperaturen er 60°.

Mørbraden skæres i skiver og anrettes med bearnaisedip og grillet grønt.

Grill: Oksemørbrad grilles ved indirekte varme i ca. 30 minutter. Kernetemperatur skal være 56°. Hviler tildækket til kernetemperaturen er 60 °.

 

Energi pr. person:  2068 Kj/ 492 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,5 g.
Kulhydrat: 3 g.
Fedt: 8,5 g.

Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
grillet_oksemoerbrad_med_groent

Grillet grønt:

Skær majskolber i 3-4 cm tykke skiver. Skær blomkål i rustikke buketter og squash i 1 cm tykke skiver. Pensl med olivenolie og drys med seasalt.

Grilles i 2-4 minutter på grill lige inden servering.

 

Bearnaisedip:

Bland yoghurt og mayonnaise sammen med alle de øvrige ingredienser. Trækker på køl i minimum 1 time.

Bind mørbraden med timian og løvstikke og snør den med kødsnor. Pensl mørbraden med olie og gnid den grundigt med salt samt kværnet fempeber.

Brun mørbrad på grillen på alle sider og steg den efterfølgende ved indirekte varme til en kernetemperatur på ca. 56° i cirka 30 minutter.

Lad kødet hvile overdækket indtil kernetemperaturen er 60°.

Mørbraden skæres i skiver og anrettes med bearnaisedip og grillet grønt.

Grill: Oksemørbrad grilles ved indirekte varme i ca. 30 minutter. Kernetemperatur skal være 56°. Hviler tildækket til kernetemperaturen er 60 °.

 

Energi pr. person:  2068 Kj/ 492 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,5 g.
Kulhydrat: 3 g.
Fedt: 8,5 g.