4 personer
Grillet mørbrad:
1 afpudset oksemørbrad, ca. 1,6 kg
Kødsnor
Timian og løvstikke
Olivenolie til grillen
Seasalt
Kværnet fempeber
Bearnaisedip:
2 dl græsk yoghurt
2 dl god mayonnaise
1 lille finthakket skalotteløg
2 spsk. bearnaise-essens
2 spsk. tørret estragon
½ tsk. salt
Kværnet peber
Grillet grønt:
2 hele majskolber
½ blomkål
1 squash
Grillet grønt:
Skær majskolber i 3-4 cm tykke skiver. Skær blomkål i rustikke buketter og squash i 1 cm tykke skiver. Pensl med olivenolie og drys med seasalt.
Grilles i 2-4 minutter på grill lige inden servering.
Bearnaisedip:
Bland yoghurt og mayonnaise sammen med alle de øvrige ingredienser. Trækker på køl i minimum 1 time.
Bind mørbraden med timian og løvstikke og snør den med kødsnor. Pensl mørbraden med olie og gnid den grundigt med salt samt kværnet fempeber.
Brun mørbrad på grillen på alle sider og steg den efterfølgende ved indirekte varme til en kernetemperatur på ca. 56° i cirka 30 minutter.
Lad kødet hvile overdækket indtil kernetemperaturen er 60°.
Mørbraden skæres i skiver og anrettes med bearnaisedip og grillet grønt.
Grill: Oksemørbrad grilles ved indirekte varme i ca. 30 minutter. Kernetemperatur skal være 56°. Hviler tildækket til kernetemperaturen er 60 °.
Energi pr. person: 2068 Kj/ 492 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,5 g.
Kulhydrat: 3 g.
Fedt: 8,5 g.