HjemOpskrifterGrillet oksemørbrad med grillet grønt og bearnaisedip

Grillet oksemørbrad med grillet grønt og bearnaisedip

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Grillet mørbrad:
  • 1 afpustet oksemørbrad, ca. 1,6 kg og kødsnor
  • frisk timian
  • løvstikke
  • olivenolie til grillen
  • havsalt
  • friskkværnet 5-peberblanding
    Bearnaisedip:
    • 2 dl græsk yoghurt
    • 2 dl god mayonnaise
    • 1 lille finthakket skalotteløg
    • 2 spsk bearnaiseessens
    • 2 spsk tørret estragon
    • 0.5 tsk salt
    • friskkværnet peber
      Grillet grønt:
      • 2 hele majskolber
      • 0.5 blomkål
      • 1 grøn squash

      SÅDAN GØR DU

      Grillet grønt:
      • 1.
        Skær majskolber i 3-4 cm tykke skiver.

      • 2.
        Skær blomkål i rustikke buketter og squash i 1 cm tykke skiver.

      • 3.
        Pensl med olivenolie og drys med seasalt.

      • 4.
        Grilles i 2-4 minutter på grill lige inden servering.

      Bearnaisedip:
      • 1.
        Bland yoghurt og mayonnaise sammen med alle de øvrige ingredienser.

      • 2.
        Trækker på køl i minimum 1 time.

      • 3.
        Bind mørbraden med timian og løvstikke og snør den med kødsnor.

      • 4.
        Pensl mørbraden med olie og gnid den grundigt med salt samt kværnet fempeber.

      • 5.
        Brun mørbrad på grillen på alle sider og steg den efterfølgende ved indirekte varme til en kernetemperatur på ca. 56° i cirka 30 minutter.

      • 6.
        Lad kødet hvile overdækket indtil kernetemperaturen er 60°.

      • 7.
        Mørbraden skæres i skiver og anrettes med bearnaisedip og grillet grønt.

      Grill:
      • 1.
        Oksemørbrad grilles ved indirekte varme i ca. 30 minutter.

      • 2.
        Kernetemperatur skal være 56°.

      • 3.
        Hviler tildækket til kernetemperaturen er 60 °.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      9377 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      774 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.7 g
      Protein: 6.6 %3.0 g
      Kulhydrat: 24.9 %11.4 g
      Fedt: 68.5 %14.3 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;