4 personer
1 oksecuvette ca. 1000 gram
Krydderiblanding:
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk tørret chili
1 tsk røget paprika
1 tsk brun farin
1 tsk seasalt
Mynte-persillepesto:
25 g mynteblade
15 g bredbladet persille
50 g valnødder
½ fed hvidløg
3 spsk citronsaft
¼ tsk stødt kardemomme
½ lille rød chili
1 tsk salt
1½ dl neutral olie
Pynt: Friske mynteblade
Blend alle ingredienser sammen til mynte-persillepestoen, undtagen olie. Tilsæt herefter olien langsomt, til den har en ensartet konsistens.
Dup oksecuvetten tør med køkkenrulle, skær eventuelle sener fra og rids fedtet på toppen i ruder.
Bland alle krydderier til krydderiblandingen sammen i en skål og massér det herefter på oksecuvetten. Klargør grill med indirekte varme og grill oksecuvetten i ca. 30-35 minutter. Lad den hvile i 20 minutter inden udskæring. Kernetemperaturen skal være ca. 55°C. Servér skiver af oksecuvette med mynte-persillepesto til.
Tip: Servér fx med nye, danske kartofler og snittede hvide og grønne asparges.
Energi pr. person: 3917 kJ / 933 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16,0 g
Fedt: 25,0 g
Kulhydrat: 1,0 g