HjemOpskrifterGrillet oksecuvette med krydderiblanding og mynte-persillepesto

Grillet oksecuvette med krydderiblanding og mynte-persillepesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Oksecuvette:
  • 1 oksecuvette ca. 1 kg
    krydderiblanding:
    • 1 tsk stødt kardemomme
    • 1 tsk tørret chiliflage
    • 1 tsk røget paprika
    • 1 tsk brun farin
    • 1 tsk havsalt
      mynte-persillepesto:
      • 25 g mynte
      • 15 g bredbladet persille
      • 50 g valnøddekerner
      • 0.5 fed hvidløg
      • 3 spsk friskpresset citronsaft
      • 0.25 tsk stødt kardemomme
      • 0.5 lille rød chilipeber
      • 1 tsk salt
      • 1.5 dl smagsneutral olie
        pynt:
        • frisk pebermynteblad

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Blend alle ingredienser sammen til mynte-persillepestoen, undtagen olie.

        • 2.
          Tilsæt herefter olien langsomt, til den har en ensartet konsistens.

        • 3.
          Dup oksecuvetten tør med køkkenrulle, skær eventuelle sener fra og rids fedtet på toppen i ruder.

        • 4.
          Bland alle krydderier til krydderiblandingen sammen i en skål og massér det herefter på oksecuvetten.

        • 5.
          Klargør grill med indirekte varme og grill oksecuvetten i ca. 30-35 minutter.

        • 6.
          Lad den hvile i 20 minutter inden udskæring.

        • 7.
          Kernetemperaturen skal være ca. 55°C.

        • 8.
          Servér skiver af oksecuvette med mynte-persillepesto til.

        Tip:
        Servér fx med nye, danske kartofler og snittede hvide og grønne asparges.
        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        17908 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        1144 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 0.4 g
        Protein: 24 %16.2 g
        Kulhydrat: 1.6 %1.1 g
        Fedt: 74.4 %23.0 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;