Grillet okseculotte med østershatte og tomat 

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Culotte ca. 1700 g
1 hvidløg
1 spsk. tørret persille
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret knust chili
Citronpeber
Olivenolie
Hvidvinseddike
300 g Østershatte
500 g tomater
Grøn blandet salat
1 pk persillesmør
Grove flutes

Sådan gør du

Lav en tørrub af et fed presset hvidløg, persille, paprika, chili og citronpeber. Rids culotten, hvis det ikke allerede er gjort, og gnid den ind i tørrubben. Grill den ved indirekte varme i ca. 45 min. Brug stegetermometer; culotten er færdig, når den viser ca. 58-60 grader. Husk at låget skal være på grillen hele tiden. Skyl tomaterne og læg dem i en foliebakke sammen med resten af de hele hvidløgsfed og lidt olie, salt og peber. Sæt foliebakken på grillen når stegen har fået ca. 30 min. Rengør svampene og sæt dem tæt sammen på spyd, dryp med lidt olie og citronpeber og grill dem ca. 5 min på hver side. Skyl salaten og dryp med olie og eddike. Server culotten med de bagte tomater, grillede svampe, salat, persillesmør og groft brød.