HjemOpskrifterGrillet okseculotte med østershatte og tomat

Grillet okseculotte med østershatte og tomat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1.7 kg okseculotter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret persille
  • 1 tsk mild paprika
  • 1 tsk stødt chili
  • citronpeber
  • olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 300 g østershatte
  • 500 g tomater
  • blandet salat
  • 1 persillesmør
  • 1 groft flute

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lav en tørrub af et fed presset hvidløg, persille, paprika, chili og citronpeber.

  • 2.
    Rids culotten, hvis det ikke allerede er gjort, og gnid den ind i tørrubben.

  • 3.
    Grill den ved indirekte varme i ca. 45 min.

  • 4.
    Brug stegetermometer; culotten er færdig, når den viser ca. 58-60 grader.

  • 5.
    Husk at låget skal være på grillen hele tiden.

  • 6.
    Skyl tomaterne og læg dem i en foliebakke sammen med resten af de hele hvidløgsfed og lidt olie, salt og peber.

  • 7.
    Sæt foliebakken på grillen når stegen har fået ca. 30 min.

  • 8.
    Rengør svampene og sæt dem tæt sammen på spyd, dryp med lidt olie og citronpeber og grill dem ca. 5 min på hver side.

  • 9.
    Skyl salaten og dryp med olie og hvidvinseddike.

  • 10.
    Server culotten med de bagte tomater, grillede svampe, salat, persillesmør og groft brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16774 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
644 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 35.3 %13.4 g
Kulhydrat: 6.8 %2.6 g
Fedt: 57.9 %10.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;