4 personer
700 g mørksej filet
1 tsk. salt
8 hvide asparges
2 spsk. olivenolie til pensling
½ tsk. seasalt
kværnet peber
6-8 radiser med top
Beurre blanc:
2 skalotteløg i tern
2 stilke timian
5 sorte peberkorn
2 dl hvidvin
0,5 dl hvidvinseddike
250 g koldt smør i tern
Kværnet hvid peber
Pynt:
Fintsnittet top af hvidløg eller forårsløg
Tilberedning:
Skyl og rens radiserne, lad toppen blive på og halver dem.
Skær mørksejfilet i portionsstykker. Drys med salt og lad dem hvile i 15 minutter, så bliver fisken lidt mere fast i det under grilning.
Beurre blanc:
Kog skalotteløg med timian, sorte peberkorn, hvidvin og hvidvinseddike op og reducer til halv mængde. Sigt væsken over i en lille gryde.
Skru ned for varmen og pisk nu kolde tern af smør i lidt efter lidt så smørret når at smelte ind i hvidvinen. Temperaturen skal være medium, saucen må ikke koge. Når alt smør er pisket i, smages til med hvid kværnet peber. Saucen holdes lun ved lav varme.
Skræl de hvide asparges forsigtigt med en tyndskræller eller aspargesskræller. Knæk bunden af hvor den knækker naturligt. Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand. Grilles på grill eller grillpande i ca. 3 min til de er tilberedte. Drys med salt og peber.
Pensl mørksejskindet med olivenolie. Kom mørksej på grillen og hold fisken lidt nede på grillen. Lad fisken grille 2 min. på hver side. Vend den forsigtigt. Når fisken er hvid og fast i kødet, er den tilberedt.
Anretning:
Anret i 4 dybe skåle. Hæld beurre blanc i bunden og put herpå de grillede hvide asparges skåret i mindre stykker, grillet mørksej og halve radiser med top.
Pynt med fintsnittet hvidløgstop eller forårsløg.
Energi pr. person: 2729 Kj/ 650 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g.
Kulhydrat: 0,5 g.
Fedt: 16,5 g.
Alkohol: 0,7 g.