Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Grillet mørksej med beurre blanc og grillede hvide asparges
Grillet mørksej med beurre blanc og grillede hvide asparges
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
700 g mørksejfileter
1 tsk salt
8 hvide asparges
2 spsk olivenolie til pensling
0.5 tsk havsalt
friskkværnet peber
8 radiser med top
beurre blanc:
2 skalotteløg
2 stilke frisk timian
5 sorte peberkorn
2 dl hvidvin
0.5 dl hvidvinseddike
250 g koldt smør i tern
friskkværnet hvid peber
Sådan gør du
1.
Pynt: Fintsnittet top af hvidløg eller forårsløg Tilberedning: Skyl og rens radiserne, lad toppen blive på og halver dem.
2.
Skær mørksejfilet i portionsstykker.
3.
Drys med salt og lad dem hvile i 15 minutter, så bliver fisken lidt mere fast i det under grilning.
4.
Beurre blanc: Kog skalotteløg med timian, sorte peberkorn, hvidvin og hvidvinseddike op og reducer til halv mængde.
5.
Sigt væsken over i en lille gryde.
6.
Skru ned for varmen og pisk nu kolde tern af smør i lidt efter lidt så smørret når at smelte ind i hvidvinen.
7.
Temperaturen skal være medium, saucen må ikke koge.
8.
Når alt smør er pisket i, smages til med hvid kværnet peber.
9.
Saucen holdes lun ved lav varme.
10.
Skræl de hvide asparges forsigtigt med en tyndskræller eller aspargesskræller.
11.
Knæk bunden af hvor den knækker naturligt.
12.
Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand.
13.
Grilles på grill eller grillpande i ca. 3 min til de er tilberedte.
14.
Drys med salt og peber.
15.
Pensl mørksejskindet med olivenolie.
16.
Kom mørksej på grillen og hold fisken lidt nede på grillen.
17.
Lad fisken grille 2 min. på hver side.
18.
Vend den forsigtigt.
19.
Når fisken er hvid og fast i kødet, er den tilberedt.
20.
Anretning: Anret i 4 dybe skåle.
21.
Hæld beurre blanc i bunden og put herpå de grillede hvide asparges skåret i mindre stykker, grillet mørksej og halve radiser med top.
22.
Pynt med fintsnittet hvidløgstop eller forårsløg.
Grøntsager
Fisk og skaldyr
Grill
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11834 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
751 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
20.4 %
9.0 g
Kulhydrat:
2.1 %
0.9 g
Fedt:
72.7 %
14.8 g
Alkohol:
4.8 %
1.2 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;