HjemOpskrifterGrillet mørksej med beurre blanc og grillede hvide asparges

Grillet mørksej med beurre blanc og grillede hvide asparges

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g mørksejfileter
  • 1 tsk salt
  • 8 hvide asparges
  • 2 spsk olivenolie til pensling
  • 0.5 tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 8 radiser med top
beurre blanc:
  • 2 skalotteløg
  • 2 stilke frisk timian
  • 5 sorte peberkorn
  • 2 dl hvidvin
  • 0.5 dl hvidvinseddike
  • 250 g koldt smør i tern
  • friskkværnet hvid peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pynt: Fintsnittet top af hvidløg eller forårsløg Tilberedning: Skyl og rens radiserne, lad toppen blive på og halver dem.

  • 2.
    Skær mørksejfilet i portionsstykker.

  • 3.
    Drys med salt og lad dem hvile i 15 minutter, så bliver fisken lidt mere fast i det under grilning.

  • 4.
    Beurre blanc: Kog skalotteløg med timian, sorte peberkorn, hvidvin og hvidvinseddike op og reducer til halv mængde.

  • 5.
    Sigt væsken over i en lille gryde.

  • 6.
    Skru ned for varmen og pisk nu kolde tern af smør i lidt efter lidt så smørret når at smelte ind i hvidvinen.

  • 7.
    Temperaturen skal være medium, saucen må ikke koge.

  • 8.
    Når alt smør er pisket i, smages til med hvid kværnet peber.

  • 9.
    Saucen holdes lun ved lav varme.

  • 10.
    Skræl de hvide asparges forsigtigt med en tyndskræller eller aspargesskræller.

  • 11.
    Knæk bunden af hvor den knækker naturligt.

  • 12.
    Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand.

  • 13.
    Grilles på grill eller grillpande i ca. 3 min til de er tilberedte.

  • 14.
    Drys med salt og peber.

  • 15.
    Pensl mørksejskindet med olivenolie.

  • 16.
    Kom mørksej på grillen og hold fisken lidt nede på grillen.

  • 17.
    Lad fisken grille 2 min. på hver side.

  • 18.
    Vend den forsigtigt.

  • 19.
    Når fisken er hvid og fast i kødet, er den tilberedt.

  • 20.
    Anretning: Anret i 4 dybe skåle.

  • 21.
    Hæld beurre blanc i bunden og put herpå de grillede hvide asparges skåret i mindre stykker, grillet mørksej og halve radiser med top.

  • 22.
    Pynt med fintsnittet hvidløgstop eller forårsløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11834 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
751 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 20.4 %9.0 g
Kulhydrat: 2.1 %0.9 g
Fedt: 72.7 %14.8 g
Alkohol: 4.8 %1.2 g
;