Grillet mørksej med beurre blanc og grillede hvide asparges

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
grillet_moeksej_med_beurre_blanc_og_grillet_hvide_asparges
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g mørksej filet

1 tsk. salt

8 hvide asparges

2 spsk. olivenolie til pensling

½ tsk. seasalt

kværnet peber

6-8 radiser med top

 

Beurre blanc:

2 skalotteløg i tern

2 stilke timian

5 sorte peberkorn

2 dl hvidvin

0,5 dl hvidvinseddike

250 g koldt smør i tern

Kværnet hvid peber

Sådan gør du

Pynt:

Fintsnittet top af hvidløg eller forårsløg

Tilberedning:

Skyl og rens radiserne, lad toppen blive på og halver dem.

Skær mørksejfilet i portionsstykker. Drys med salt og lad dem hvile i 15 minutter, så bliver fisken lidt mere fast i det under grilning.

Beurre blanc:

Kog skalotteløg med timian, sorte peberkorn, hvidvin og hvidvinseddike op og reducer til halv mængde. Sigt væsken over i en lille gryde.

Skru ned for varmen og pisk nu kolde tern af smør i lidt efter lidt så smørret når at smelte ind i hvidvinen. Temperaturen skal være medium, saucen må ikke koge. Når alt smør er pisket i, smages til med hvid kværnet peber. Saucen holdes lun ved lav varme.

Skræl de hvide asparges forsigtigt med en tyndskræller eller aspargesskræller. Knæk bunden af hvor den knækker naturligt. Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand. Grilles på grill eller grillpande i ca. 3 min til de er tilberedte. Drys med salt og peber.

Pensl mørksejskindet med olivenolie. Kom mørksej på grillen og hold fisken lidt nede på grillen. Lad fisken grille 2 min. på hver side. Vend den forsigtigt. Når fisken er hvid og fast i kødet, er den tilberedt.

Anretning:

Anret i 4 dybe skåle. Hæld beurre blanc i bunden og put herpå de grillede hvide asparges skåret i mindre stykker, grillet mørksej og halve radiser med top.

Pynt med fintsnittet hvidløgstop eller forårsløg.

Energi pr. person:   2729 Kj/ 650 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,0 g.
Kulhydrat: 0,5 g.
Fedt: 16,5 g.
Alkohol: 0,7 g.