Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Grillet mørksej med beurre blanc og grillede hvide asparges
Grillet mørksej med beurre blanc og grillede hvide asparges
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
700 g mørksejfileter
1 tsk salt
8 hvide asparges
2 spsk olivenolie til pensling
0.5 tsk havsalt
friskkværnet peber
8 radiser med top
beurre blanc:
2 skalotteløg
2 stilke frisk timian
5 sorte peberkorn
2 dl hvidvin
0.5 dl hvidvinseddike
250 g koldt smør i tern
friskkværnet hvid peber
SÅDAN GØR DU
1.
Pynt: Fintsnittet top af hvidløg eller forårsløg Tilberedning: Skyl og rens radiserne, lad toppen blive på og halver dem.
2.
Skær mørksejfilet i portionsstykker.
3.
Drys med salt og lad dem hvile i 15 minutter, så bliver fisken lidt mere fast i det under grilning.
4.
Beurre blanc: Kog skalotteløg med timian, sorte peberkorn, hvidvin og hvidvinseddike op og reducer til halv mængde.
5.
Sigt væsken over i en lille gryde.
6.
Skru ned for varmen og pisk nu kolde tern af smør i lidt efter lidt så smørret når at smelte ind i hvidvinen.
7.
Temperaturen skal være medium, saucen må ikke koge.
8.
Når alt smør er pisket i, smages til med hvid kværnet peber.
9.
Saucen holdes lun ved lav varme.
10.
Skræl de hvide asparges forsigtigt med en tyndskræller eller aspargesskræller.
11.
Knæk bunden af hvor den knækker naturligt.
12.
Koges i 2 min. i vand med salt og skylles derefter i koldt vand.
13.
Grilles på grill eller grillpande i ca. 3 min til de er tilberedte.
14.
Drys med salt og peber.
15.
Pensl mørksejskindet med olivenolie.
16.
Kom mørksej på grillen og hold fisken lidt nede på grillen.
17.
Lad fisken grille 2 min. på hver side.
18.
Vend den forsigtigt.
19.
Når fisken er hvid og fast i kødet, er den tilberedt.
20.
Anretning: Anret i 4 dybe skåle.
21.
Hæld beurre blanc i bunden og put herpå de grillede hvide asparges skåret i mindre stykker, grillet mørksej og halve radiser med top.
22.
Pynt med fintsnittet hvidløgstop eller forårsløg.
Grøntsager
Fisk og skaldyr
Grill
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11834 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
751 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
20.4 %
9.0 g
Kulhydrat:
2.1 %
0.9 g
Fedt:
72.7 %
14.8 g
Alkohol:
4.8 %
1.2 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;