Grillet mørbrad med avocado-salsa verde og ovnfritter med parmesandrys

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet mørbrad med avocado-salsa verde og ovnfritter med parmesandrys
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg kartofler

2 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

1 håndfuld persille

25 g fintrevet parmesan

1 mørbrad af gris

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

2 avocadoer

1 spsk. kapers

1 håndfuld persille

1 håndfuld basilikum

2 spsk. dijonsennep

2 spsk. hvidvinseddike

2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Skær kartoflerne i stænger, og vend dem med olivenolie og lidt salt og peber. Fordel dem i ét lag i en bradepande, og bag dem sprøde i ovnen i 35 min. ved 200°C. 
Hak persille fint, og bland med revet parmesan. Drys blandingen over kartoflerne ved servering. Gnid kødet med 1 spsk. olivenolie, og krydr det med salt og peber. Grill mørbraden over direkte varme ca. 4 min. pr. side, og lad den stege færdig ved indirekte varme i ca. 12 min., eller til kødet akkurat er gennemstegt. Lad det trække 5 min. Til salsa verde skæres avocado i små tern og blandes med grofthakkede kapers, hakket persille og basilikum samt dijonsennep, hvidvinseddike og olivenolie. Skær kødet i skiver, og server med salsaen.

 

Energi pr. person: 2933KJ/701Kcal.  

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 6,1 g. 
Kulhydrat: 10,6 g. 
Fedt: 9,1 g.