HjemOpskrifterGrillet mørbrad med avocado-salsa verde og ovnfritter med parmesandrys

Grillet mørbrad med avocado-salsa verde og ovnfritter med parmesandrys

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg kartoffel
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 bundt kruspersille
  • 25 g fintrevet parmigiano reggiano
  • 1 oksemørbrad
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 2 avocadoer
  • 1 spsk kapers
  • 1.5 bundter kruspersille
  • 1.5 dl frisk basilikum
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • 1.
    Skær kartoflerne i stænger, og vend dem med olivenolie og lidt salt og peber.

  • 2.
    Fordel dem i ét lag i en bradepande, og bag dem sprøde i ovnen i 35 min. ved 200°C.

  • 3.
    Hak persille fint, og bland med revet parmesan.

  • 4.
    Drys blandingen over kartoflerne ved servering.

  • 5.
    Gnid kødet med 1 spsk. olivenolie, og krydr det med salt og peber.

  • 6.
    Grill mørbraden over direkte varme ca. 4 min. pr. side, og lad den stege færdig ved indirekte varme i ca. 12 min., eller til kødet akkurat er gennemstegt.

  • 7.
    Lad det trække 5 min.

  • 8.
    Til salsa verde skæres avocado i små tern og blandes med grofthakkede kapers, hakket persille og basilikum samt dijonsennep, hvidvinseddike og olivenolie.

  • 9.
    Skær kødet i skiver, og server med salsaen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8191 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 7.4 %2.4 g
Kulhydrat: 36.3 %11.8 g
Fedt: 56.3 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;