HjemOpskrifterGrillet mørbrad med avocado-salsa verde og ovnfritter med parmesandrys
Grillet mørbrad med avocado-salsa verde og ovnfritter med parmesandrys
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
1 kg kartoffel
2 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 bundt kruspersille
25 g fintrevet parmigiano reggiano
1 oksemørbrad
1 spsk olivenolie
salt og sort peber
2 avocadoer
1 spsk kapers
1.5 bundter kruspersille
1.5 dl frisk basilikum
2 spsk dijonsennep
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk olivenolie
Sådan gør du
1.
Skær kartoflerne i stænger, og vend dem med olivenolie og lidt salt og peber.
2.
Fordel dem i ét lag i en bradepande, og bag dem sprøde i ovnen i 35 min. ved 200°C.
3.
Hak persille fint, og bland med revet parmesan.
4.
Drys blandingen over kartoflerne ved servering.
5.
Gnid kødet med 1 spsk. olivenolie, og krydr det med salt og peber.
6.
Grill mørbraden over direkte varme ca. 4 min. pr. side, og lad den stege færdig ved indirekte varme i ca. 12 min., eller til kødet akkurat er gennemstegt.
7.
Lad det trække 5 min.
8.
Til salsa verde skæres avocado i små tern og blandes med grofthakkede kapers, hakket persille og basilikum samt dijonsennep, hvidvinseddike og olivenolie.