HjemOpskrifterGrillet makrel med fennikel og tomatsalat

Grillet makrel med fennikel og tomatsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 4 rensede makreller
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 tsk fennikelfrø
  • havsalt & sort peber
  • 1 fennikel
  • 500 g tomater
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær med en skarp kniv et par små snit på siderne af hver makrel.

  • 2.
    Skær citronen i halve skiver og kom dem ind i bugen på makrellerne sammen med plukket dild og fennikelfrø.

  • 3.
    Krydr både ind- og udvendigt med salt og peber.

  • 4.
    Læg fiskene på en tallerken og dryp en spsk olie over dem.

  • 5.
    Gnid olien ind i fiskens skind.

  • 6.
    Grill makrellerne 6-7 min. pr. side.

  • 7.
    Skær fenniklen i tynde strimler og skær tomaterne i både eller store tern.

  • 8.
    Vend begge dele sammen med 4 spsk olivenolie og 2 spsk hvid balsamico.

  • 9.
    Krydr med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
27437 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
908 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 23.3 %12.4 g
Kulhydrat: 1.7 %0.9 g
Fedt: 75 %18.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;