Grillet makrel med fennikel og tomatsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Grillet makrel
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 hele, små makreller, rensede
1 citron
1 bdt dild
1 tsk fennikelfrø
Seasalt og peber
1 fennikel
500 g tomater
1+4 spsk olivenolie
2 spsk hvid balsamico

Sådan gør du

Skær med en skarp kniv et par små snit på siderne af hver makrel. Skær citronen i halve skiver og kom dem ind i bugen på makrellerne sammen med plukket dild og fennikelfrø. Krydr både ind- og udvendigt med salt og peber. Læg fiskene på en tallerken og dryp en spsk olie over dem. Gnid olien ind i fiskens skind. Grill makrellerne 6-7 min. pr. side.

Skær fenniklen i tynde strimler og skær tomaterne i både eller store tern. Vend begge dele sammen med 4 spsk olivenolie og 2 spsk hvid balsamico. Krydr med salt og peber.

 

Energi pr. person: 2938KJ/702Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.
Protein: 10 g.
Kulhydrat: 2 g.
Fedt: 16 g.