Jul i MENY
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Grillet laks med spidskåls-tzatziki med forårsløg og ærter

Bedømmelse (7)
0-30 min
4 personer

Ingredienser

4 laksefileter

Neutral olie til grill

 

Urtesalt:

2 spsk. groft salt

2 spsk. timianblade

1 spsk. citronskal

 

Tzatziki:

200 g græsk yoghurt 10 %

1 tsk. kværnet fempeber

1 fed knust hvidløg

1 tsk. salt

200 g spidskål i tynde strimler

4 forårsløg i tynde ringe

150 g ærter i bælg

 

Pynt:

Citronbåde

Urtesalt

Hel flækket ært i bælg og løse ærter

Om råvarerne

Tilberedning:

Kom salt i en morter og rør det sammen med timianblade og citronskal til salt og urter er arbejdet sammen. Kom det i en lille skål.

Kom spidskål i en sigte og drys 1 tsk. groft salt på. Lad det trække i 15 minutter.

Spidskål skylles i koldt vand, afdrypper og duppes tør.

Vend græsk yoghurt med fempeber og hvidløg. Vend saltet spidskål i sammen med forårsløg og friske ærter. Gem lidt ærter til pynt. Stil tzatziki på køl.

Pensl laksen med lidt olie. Grill stykker af laks på grill ved indirekte varme i ca. 3 minutter på hver side.

Laksen skal føles fast i kødet. Krydr med lidt urtesalt. Gem resten af saltet.

Anret grillet laks med urtesalt, spidskåls-tzatziki, friskbælgede ærter og citronbåd.

 

Energi pr. person: 1374 Kj/  327 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g.
Kulhydrat: 2,5 g.
Fedt: 7,0 g.

grillet_laks_med_spidskaals-tzatziki

Tilberedning:

Kom salt i en morter og rør det sammen med timianblade og citronskal til salt og urter er arbejdet sammen. Kom det i en lille skål.

Kom spidskål i en sigte og drys 1 tsk. groft salt på. Lad det trække i 15 minutter.

Spidskål skylles i koldt vand, afdrypper og duppes tør.

Vend græsk yoghurt med fempeber og hvidløg. Vend saltet spidskål i sammen med forårsløg og friske ærter. Gem lidt ærter til pynt. Stil tzatziki på køl.

Pensl laksen med lidt olie. Grill stykker af laks på grill ved indirekte varme i ca. 3 minutter på hver side.

Laksen skal føles fast i kødet. Krydr med lidt urtesalt. Gem resten af saltet.

Anret grillet laks med urtesalt, spidskåls-tzatziki, friskbælgede ærter og citronbåd.

 

Energi pr. person: 1374 Kj/  327 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g.
Kulhydrat: 2,5 g.
Fedt: 7,0 g.