HjemOpskrifterGrillet laks med spidskåls-tzatziki med forårsløg og ærter

Grillet laks med spidskåls-tzatziki med forårsløg og ærter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 laksefileter
  • neutral olie til grill
    Urtesalt:
    • 2 spsk groft salt
    • 2 spsk friske timianblade
    • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
      Tzatziki:
      • 200 g Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
      • 1 tsk friskkværnet 5-peberblanding
      • 1 fed hvidløg, knust
      • 1 tsk salt
      • 200 g spidskål, i tynde strimler
      • 4 forårsløg, i tynde ringe
      • 150 g ærter i bælg
        Pynt:
        • citron (usprøjtet) skåret i både
        • salturt (urtesalten)
        • ært

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Kom salt i en morter og rør det sammen med timianblade og citronskal til salt og urter er arbejdet sammen.

        • 2.
          Kom det i en lille skål.

        • 3.
          Kom spidskål i en sigte og drys 1 tsk. groft salt på.

        • 4.
          Lad det trække i 15 minutter.

        • 5.
          Spidskål skylles i koldt vand, afdrypper og duppes tør.

        • 6.
          Vend græsk yoghurt med fempeber og hvidløg.

        • 7.
          Vend saltet spidskål i sammen med forårsløg og friske ærter.

        • 8.
          Gem lidt ærter til pynt.

        • 9.
          Stil tzatziki på køl.

        • 10.
          Pensl laksen med lidt olie.

        • 11.
          Grill stykker af laks på grill ved indirekte varme i ca. 3 minutter på hver side.

        • 12.
          Laksen skal føles fast i kødet.

        • 13.
          Krydr med lidt urtesalt.

        • 14.
          Gem resten af saltet.

        • 15.
          Anret grillet laks med urtesalt, spidskåls-tzatziki, friskbælgede ærter og citronbåd.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        6185 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        535 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.4 g
        Protein: 35 %11.0 g
        Kulhydrat: 10 %3.1 g
        Fedt: 55 %8.0 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;