4 personer
4 laksefileter
Neutral olie til grill
Urtesalt:
2 spsk. groft salt
2 spsk. timianblade
1 spsk. citronskal
Tzatziki:
200 g græsk yoghurt 10 %
1 tsk. kværnet fempeber
1 fed knust hvidløg
1 tsk. salt
200 g spidskål i tynde strimler
4 forårsløg i tynde ringe
150 g ærter i bælg
Pynt:
Citronbåde
Urtesalt
Hel flækket ært i bælg og løse ærter
Tilberedning:
Kom salt i en morter og rør det sammen med timianblade og citronskal til salt og urter er arbejdet sammen. Kom det i en lille skål.
Kom spidskål i en sigte og drys 1 tsk. groft salt på. Lad det trække i 15 minutter.
Spidskål skylles i koldt vand, afdrypper og duppes tør.
Vend græsk yoghurt med fempeber og hvidløg. Vend saltet spidskål i sammen med forårsløg og friske ærter. Gem lidt ærter til pynt. Stil tzatziki på køl.
Pensl laksen med lidt olie. Grill stykker af laks på grill ved indirekte varme i ca. 3 minutter på hver side.
Laksen skal føles fast i kødet. Krydr med lidt urtesalt. Gem resten af saltet.
Anret grillet laks med urtesalt, spidskåls-tzatziki, friskbælgede ærter og citronbåd.
Energi pr. person: 1374 Kj/ 327 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g.
Kulhydrat: 2,5 g.
Fedt: 7,0 g.