HjemOpskrifterGrillet laks med grønne asparges, blomkålsris og teriyakisauce

Grillet laks med grønne asparges, blomkålsris og teriyakisauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og sort peber
  • 4 g stk ferske laks
    tilbehør:
    • 150 g grønne asparges
    • 500 g blomkål
    • 300 g edamamebønner
      teriyakisauce:
      • 4 spsk sojasauce
      • 0.5 dl vand
      • 4 spsk brun farin
      • 1 spsk honning
      • 2 tsk revet frisk ingefær
      • 2 tsk knust fed hvidløg
      • 1 spsk sesamolie
      • 1 spsk Maizena majsstivelse, rørt op med 3 spsk koldt vand
        pynt:
        • ristet sesamfrø

        Sådan gør du

        • 1.
          Kom sojasauce, vand, brun farin, honning, revet ingefær, knust hvidløg og sesamolie til teriyakisaucen i en lille gryde og giv marinaden et opkog.

        • 2.
          Bland maizena med koldt vand, og rør det i marinaden.

        • 3.
          Lad det koge et par minutter.

        • 4.
          Kør blomkålsbuketter i en foodprocessor, til det er næsten finthakket.

        • 5.
          Vend edamamebønner i blomkålsrisene og fordel blandingen i 4 dybe tallerkener.

        • 6.
          Grill de grønne asparges på grill eller grillpande i ca. 3 minutter, eller til de er møre og har grillstriber.

        • 7.
          Grill laksestykkerne på direkte grill eller grillpande i ca. 3 minutter på hver side.

        • 8.
          Krydr med salt og peber.

        • 9.
          Anret grillet asparges på blomkålsris og top med et stykke grillet laks.

        • 10.
          Fordel teriyakisauce over retten og drys med ristet sesam.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        3672 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        317 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 2.7 g
        Protein: 23.6 %4.4 g
        Kulhydrat: 41.1 %7.7 g
        Fedt: 35.3 %3.0 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;