Grillet laks med grønne asparges, blomkålsris og teriyakisauce

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Grillet laks
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk fersk laks

Salt og peber

 

Tilbehør:

150 g grønne asparges

500 g blomkål

300 g optøede edamamebønner

 

Teriyakisauce:

4 spsk sojasauce

1/2 dl vand

4 spsk brun farin

1 spsk honning

2 tsk revet ingefær

2 tsk knust hvidløg

1 spsk sesamolie

1 spsk maizena, rørt op med 3 spsk koldt vand

 

Pynt: Ristet sesam

Sådan gør du

Kom sojasauce, vand, brun farin, honning, revet ingefær, knust hvidløg og sesamolie til teriyakisaucen i en lille gryde og giv marinaden et opkog. Bland maizena med koldt vand, og rør det i marinaden. Lad det koge et par minutter.

Kør blomkålsbuketter i en foodprocessor, til det er næsten finthakket. Vend edamamebønner i blomkålsrisene og fordel blandingen i 4 dybe tallerkener. Grill de grønne asparges på grill eller grillpande i ca. 3 minutter, eller til de er møre og har grillstriber. Grill laksestykkerne på direkte grill eller grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Anret grillet asparges på blomkålsris og top med et stykke grillet laks. Fordel teriyakisauce over retten og drys med ristet sesam.

 

Energi pr. person: 2325 kJ / 554 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,5 g
Fedt: 6,0 g
Kulhydrat: 5,5 g