4 personer
500 g laksefilet
2 tsk. citronpeber
1 tsk. havsalt
250 g cherrytomater i halve
300 g grillede grønne asparges i mindre stykker
Let syltede salatløg
2 stk. salatløg i tynde både
3 spsk. lys eddike
2 spsk. sukker
¼ tsk. salt
Friskkværnet peber
Olie eddike dressing
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. rapsolie
½ tsk. sukker
Salt og peber
1 stor squash i skiver
Salt og peber
Til syltede salatløg: bland eddike, sukker, salt og kværnet peber sammen i en skål.
Kom salatløg i eddikeblandingen og lad det marinere i 15 min.
Lagen sigtes fra og kasseres. Vend salatløg sammen med halve cherry tomater og grillede asparges.
Ryst olie/eddike dressingen sammen i et glas. Vend dressingen i tomatsalaten.
Drys laksefilet med citronpeber og salt. Lad det stå og trække i 15 min.
Grilles i ovn eller ved indirekte varme i 12-16 min. alt afhængig af varmen og tykkelse på laksefileten. Squashskiverne grilles og krydres med salt og peber.
Server den grillede varme laks på et fad eller skærebræt med tomatsalat i skål og grillede skiver af squash.
Energi pr. person: 1688 kJ (402 kcal)
Energifordeling pr. 100g
Protein: 29 %
Fedt: 54 %
Kulhydrat: 17 %