HjemOpskrifterGrillet kulmule med søde kartofler, grønne asparges og basilikumspesto

Grillet kulmule med søde kartofler, grønne asparges og basilikumspesto

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kulmuler filet
  • 1 tsk salt
grillet søde kartofler og grønne asparges:
  • 400 g søde kartofler
  • 300 g grønne asparges
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
basilikums pesto:
  • 40 g pinjekerner
  • 40 g parmesanost
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 dl frisk basilikum
  • 1 tsk havsalt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Mærk om skindet er renset for skæl.

  • 2.
    Hvis ikke skrabes skæl af med en skarp kniv i retning mod skællene.

  • 3.
    Det er vigtigt når skindet skal være sprødt.

  • 4.
    Del fileter i 4 portionsstykker drys med salt på fiskekød siden og lad det trække i 15 min.

  • 5.
    Skræl og skær søde kartofler ud i 1 cm tykkelse, pensl med olivenolie.

  • 6.
    Kartoffelstykkerne grilles på grill (gas grill /kul grill ), til de er stegte gerne med ”bid” i ca. 5 min.

  • 7.
    Krydr med salt, peber og lidt paprika.

  • 8.
    Knæk de grønne asparges der hvor de ” knækker” naturligt, skyl dem og grill i ca. 4 min.

  • 9.
    Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og lidt paprika.

  • 10.
    Til basilikumpesto: Kom pinjekerner, parmesanost i en foodprocessor og blend til grov konsistens.

  • 11.
    Kom æbleeddike, basilikum blade, salt og peber i og det hele blendes til ensartet masse.

  • 12.
    Hæld olivenolien langsomt i og kør med foodprocessor undervejs til ønsket pesto konsistens.

  • 13.
    Kulmulefilet pensles med olivenolie på begge sider.

  • 14.
    Grill kulmulefilet først på skindsiden i ca. 2 min. ved høj varme.

  • 15.
    Vendes 1 gang og steger videre i 2-3 min til fisken er hvid og føles fast i kødet.

  • 16.
    Det kan være svært at vende fisk på grill, derfor er det vigtigt at der er olie på fisken og at fisken kun vendes 1 gang.

  • 17.
    Anret på tallerken, grillet søde kartofler i bunden, stegt kulmule og grønne grillede asparges.

  • 18.
    Anret med grøn basilikum pesto på hver tallerken og server straks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10243 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
607 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 24.6 %8.8 g
Kulhydrat: 13.1 %4.7 g
Fedt: 62.3 %10.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;