4 personer
700 g kulmule filet
1 tsk. salt
Grillet søde kartofler og grønne asparges:
400 søde kartofler
300 g grønne asparges
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. paprika, stødt
Basilikums pesto:
40 g ristede pinjekerner
40 g parmesan ost i mindre stykker
2 spsk. æbleeddike
3 dl basilikumblade
1 tsk. seasalt
1 knsp. kværnet peber
1 dl olivenolie
Mærk om skindet er renset for skæl. Hvis ikke skrabes skæl af med en skarp kniv i retning mod skællene. Det er vigtigt når skindet skal være sprødt.
Del fileter i 4 portionsstykker drys med salt på fiskekød siden og lad det trække i 15 min.
Skræl og skær søde kartofler ud i 1 cm tykkelse, pensl med olivenolie.
Kartoffelstykkerne grilles på grill (gas grill /kul grill ), til de er stegte gerne med ”bid” i ca. 5 min. Krydr med salt, peber og lidt paprika.
Knæk de grønne asparges der hvor de ” knækker” naturligt, skyl dem og grill i ca. 4 min.
Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og lidt paprika.
Til basilikumpesto: Kom pinjekerner, parmesanost i en foodprocessor og blend til grov konsistens. Kom æbleeddike, basilikum blade, salt og peber i og det hele blendes til ensartet masse.
Hæld olivenolien langsomt i og kør med foodprocessor undervejs til ønsket pesto konsistens.
Kulmulefilet pensles med olivenolie på begge sider. Grill kulmulefilet først på skindsiden i ca. 2 min. ved høj varme. Vendes 1 gang og steger videre i 2-3 min til fisken er hvid og føles fast i kødet.
Det kan være svært at vende fisk på grill, derfor er det vigtigt at der er olie på fisken og at fisken kun vendes 1 gang.
Anret på tallerken, grillet søde kartofler i bunden, stegt kulmule og grønne grillede asparges.
Anret med grøn basilikum pesto på hver tallerken og server straks.
Energi pr. person: 2187 Kj/ 521 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g.
Kulhydrat: 4,3 g.
Fedt: 8,0 g.