Grillet kulmule med søde kartofler, grønne asparges og basilikumspesto

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
grillet-kulmule-med-soede-kartofler
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g kulmule filet

1 tsk. salt

 

Grillet søde kartofler og grønne asparges:

400 søde kartofler

300 g grønne asparges

3 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

1 tsk. paprika, stødt

 

Basilikums pesto:

40 g ristede pinjekerner

40 g parmesan ost i mindre stykker

2 spsk. æbleeddike

3 dl basilikumblade

1 tsk. seasalt

1 knsp. kværnet peber

1 dl olivenolie

Sådan gør du

Mærk om skindet er renset for skæl. Hvis ikke skrabes skæl af med en skarp kniv i retning mod skællene. Det er vigtigt når skindet skal være sprødt.

Del fileter i 4 portionsstykker drys med salt på fiskekød siden og lad det trække i 15 min.

Skræl og skær søde kartofler ud i 1 cm tykkelse, pensl med olivenolie.

Kartoffelstykkerne grilles på grill (gas grill /kul grill ), til de er stegte gerne med ”bid” i ca. 5 min. Krydr med salt, peber og lidt paprika.

Knæk de grønne asparges der hvor de ” knækker” naturligt, skyl dem og grill i ca. 4 min.

Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og lidt paprika.

Til basilikumpesto: Kom pinjekerner, parmesanost i en foodprocessor og blend til grov konsistens. Kom æbleeddike, basilikum blade, salt og peber i og det hele blendes til ensartet masse.

Hæld olivenolien langsomt i og kør med foodprocessor undervejs til ønsket pesto konsistens.

Kulmulefilet pensles med olivenolie på begge sider. Grill kulmulefilet først på skindsiden i ca. 2 min. ved høj varme. Vendes 1 gang og steger videre i 2-3 min til fisken er hvid og føles fast i kødet.

Det kan være svært at vende fisk på grill, derfor er det vigtigt at der er olie på fisken og at fisken kun vendes 1 gang.

Anret på tallerken, grillet søde kartofler i bunden, stegt kulmule og grønne grillede asparges.

Anret med grøn basilikum pesto på hver tallerken og server straks.

 

Energi pr. person:  2187 Kj/  521 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g.
Kulhydrat: 4,3 g.
Fedt: 8,0 g.