Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Grillet kulmule med søde kartofler, grønne asparges og basilikumspesto
Grillet kulmule med søde kartofler, grønne asparges og basilikumspesto
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
700 g kulmuler filet
1 tsk salt
grillet søde kartofler og grønne asparges:
400 g søde kartofler
300 g grønne asparges
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk paprika
basilikums pesto:
40 g pinjekerner
40 g parmesanost
2 spsk æbleeddike
3 dl frisk basilikum
1 tsk havsalt
0.5 tsk friskkværnet peber
1 spsk olivenolie
SÅDAN GØR DU
1.
Mærk om skindet er renset for skæl.
2.
Hvis ikke skrabes skæl af med en skarp kniv i retning mod skællene.
3.
Det er vigtigt når skindet skal være sprødt.
4.
Del fileter i 4 portionsstykker drys med salt på fiskekød siden og lad det trække i 15 min.
5.
Skræl og skær søde kartofler ud i 1 cm tykkelse, pensl med olivenolie.
6.
Kartoffelstykkerne grilles på grill (gas grill /kul grill ), til de er stegte gerne med ”bid” i ca. 5 min.
7.
Krydr med salt, peber og lidt paprika.
8.
Knæk de grønne asparges der hvor de ” knækker” naturligt, skyl dem og grill i ca. 4 min.
9.
Dryp lidt olivenolie over og krydr med salt og lidt paprika.
10.
Til basilikumpesto: Kom pinjekerner, parmesanost i en foodprocessor og blend til grov konsistens.
11.
Kom æbleeddike, basilikum blade, salt og peber i og det hele blendes til ensartet masse.
12.
Hæld olivenolien langsomt i og kør med foodprocessor undervejs til ønsket pesto konsistens.
13.
Kulmulefilet pensles med olivenolie på begge sider.
14.
Grill kulmulefilet først på skindsiden i ca. 2 min. ved høj varme.
15.
Vendes 1 gang og steger videre i 2-3 min til fisken er hvid og føles fast i kødet.
16.
Det kan være svært at vende fisk på grill, derfor er det vigtigt at der er olie på fisken og at fisken kun vendes 1 gang.
17.
Anret på tallerken, grillet søde kartofler i bunden, stegt kulmule og grønne grillede asparges.
18.
Anret med grøn basilikum pesto på hver tallerken og server straks.
Grill
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10243 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
607 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
24.6 %
8.8 g
Kulhydrat:
13.1 %
4.7 g
Fedt:
62.3 %
10.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;