Grillet hvid pizza med kyllingerester og pesto

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Grillet hvid pizza med kyllingerester og pesto
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

5 dl vand

40 g gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

1,5 spsk olivenolie

12 dl tipo 00 hvedemel

 

Pesto:

1 krukke basilikum

0,5 dl pinjekerner

0,5 dl olivenolie

1 fed hvidløg

2 spsk citronsaft

0,5 dl revet parmesanost

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

 

Pizzafyld:

250 g mascarpone

200 g revet mozzarellaost

2 stk bøfmozzarella

1 bundt asparges

50 g frisk spinat

1 spsk olivenolie

300 g kyllingerest

1 spsk pinjekerner
 


Pynt:

2 spsk parmesanflager

1 håndfuld basilikum

Sådan gør du

Start med pizzadejen: Hæld vand i en stor skål. Smuldr gæren i vandet og rør, indtil den er opløst.
Tilsæt sukker, salt, olivenolie og til sidst mel. Ælt dejen godt. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time.

Lav pestoen, imens dejen hæver: Kom basilikumblade, ristede pinjekerner, olivenolie, hvidløg, citronsaft og revet parmesanost i en høj skål. Mix det hele med en håndmixer, indtil ønsket konsistens. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Når dejen er hævet, deles den i fire. Rul alle fire stykker ud til tynde pizzabunde på et melrystet bord. Fordel mascarpone på pizzabundene. Drys med revet mozzarellaost og stykker af bøfmozzarella. Knæk enderne af aspargeserne, og skær dem i 2-3 stykker. Bland aspargeserne og frisk spinat med lidt olivenolie og salt, og kom blandingen på pizzaerne. Kom pizzaerne på en pizzasten og bag dem på en forvarmet grill i ca. 5-10 minutter, eller til de har en fin gylden farve og er sprøde i kanten. Når pizzaerne er færdigbagte, toppes de med kyllingerester, ristede pinjekerner og pesto. Pynt af med parmesanflager og frisk basilikum.

Tip: Brug gerne andre rester til dine pizzaer, fx bløde tomater, grillet kød eller kogte kartofler fra dagen før.

 

Energi pr. person: 6194 kJ / 1475 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g
Fedt: 12 g

Kulhydrat: 21 g