HjemOpskrifterGrillet hvid pizza med kyllingerester og pesto

Grillet hvid pizza med kyllingerester og pesto

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 40 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1.5 spsk olivenolie
  • 1.2 l tipo 00 hvedemel
Pesto
  • 1 potte frisk basilikum
  • 0.5 dl pinjekerne
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 0.5 dl revet parmigiano reggiano
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Pizzafyld
  • 250 g mascarpone
  • 200 g revet mozzarellaost
  • 2 friske mozzarella oste
  • 1 bundt grøn asparges
  • 50 g frisk spinat
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g rester af kyllinger
  • 1 dl pinjekerne
Pynt
  • 2 dl parmigiano reggiano
  • 1 potte frisk basilikum

Sådan gør du

  • 1.
    Start med pizzadejen: Hæld vand i en stor skål.

  • 2.
    Smuldr gæren i vandet og rør, indtil den er opløst.

  • 3.
    Tilsæt sukker, salt, olivenolie og til sidst mel.

  • 4.
    Ælt dejen godt.

  • 5.
    Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time.

  • 6.
    Lav pestoen, imens dejen hæver: Kom basilikumblade, ristede pinjekerner, olivenolie, hvidløg, citronsaft og revet parmesanost i en høj skål.

  • 7.
    Mix det hele med en håndmixer, indtil ønsket konsistens.

  • 8.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 9.
    Når dejen er hævet, deles den i fire.

  • 10.
    Rul alle fire stykker ud til tynde pizzabunde på et melrystet bord.

  • 11.
    Fordel mascarpone på pizzabundene.

  • 12.
    Drys med revet mozzarellaost og stykker af bøfmozzarella.

  • 13.
    Knæk enderne af aspargeserne, og skær dem i 2-3 stykker.

  • 14.
    Bland aspargeserne og frisk spinat med lidt olivenolie og salt, og kom blandingen på pizzaerne.

  • 15.
    Kom pizzaerne på en pizzasten og bag dem på en forvarmet grill i ca. 5-10 minutter, eller til de har en fin gylden farve og er sprøde i kanten.

  • 16.
    Når pizzaerne er færdigbagte, toppes de med kyllingerester, ristede pinjekerner og pesto.

  • 17.
    Pynt af med parmesanflager og frisk basilikum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
26235 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
940 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 18.8 %10.4 g
Kulhydrat: 34.6 %19.1 g
Fedt: 46.6 %11.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;