4 personer
4 guldørreder
Groft salt
Kværnet peber
50 g smør
1 dl grofthakket persille
1 dl grofthakket mynte
1 øko citron
Olivenolie til pensling
Quinoasalat med grillet grønt:
1 squash
100 g radiser
3 dl rå quinoa
200 g edamamebønner
250 g jordbær
125 g blåbær
1 dl grofthakket persille
Dressing:
½ dl citronsaft
1 spsk flydende honning
½ dl olivenolie
Salt og peber
Kog quinoa efter pakkens forskrift og lad det afkøle. Skyl og dup fisken tør med køkkenrulle. Krydr fisken indvendigt med salt og peber. Læg en klat smør i hver bug sammen med persille, mynte og citron i skiver. Bind fisken sammen med bomuldssnor eller kom et spyd igennem bugen af fisken for at holde på krydderurterne. Pensl fisken med olivenolie og grill den i 10 minutter på hver side.
Skær squash i skiver à ca. 1 cm tykkelse og del radiser i halve. Grill radiser og squashskiver på begge sider, til begge grøntsager har grillstriber.
Bland kogt quinoa med edamamebønner, jordbær i halve, blåbær og grofthakket persille. Vend de grillede grøntsager i salaten. Bland ingredienser til dressingen sammen og vend den rundt med quinoasalaten med grillet grønt. Anret quinoasalat med grillet grønt og grillet guldørred på toppen.
Energi pr. person: 2407 kJ/573 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 6 g