Grillet grøn melon med thaidressing

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Grillet grøn melon med thaidressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 skalotteløg

Saft af 1 lime

2 spsk, ingefær, grofthakket

2 spsk. fish sauce

1 tsk. sukker

1 spsk. sojasauce

1 chili

1 håndfuld koriander + ekstra til pynt

1 melon, f.eks. galia- eller cantaloupmelon

1 spsk. neutral olie, f.eks. solsikkeolie

50 g ristede saltede cashewnødder

 

Sådan gør du

Skær skalotteløg i grove stykker, og kom dem i en blender sammen med limesaft, ingefær, fish sauce, sukker, soja, chili i grove stykker og koriander. Blend det sammen til en dressing. Skær melonen i smalle både, og skær skallen af. Gnid melonstykkerne med 1 spsk. af olien, og grill dem kort på hver side, så de får striber. Anret melonstykkerne på et fad, og hæld dressingen over. Pynt med grofthakkede cashewnødder og ekstra koriander.

 

Energi pr. person: 695KJ/166Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 2,3 g. 
Kulhydrat: 8 g. 
Fedt: 5,2 g.