Grillet culotte med thai peanutdressing og nem nudelsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet culotte med thai peanutdressing og nem nudelsalat
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 culottesteg

2 spsk soja

1 spsk vindruekerneolie

 

Dressing:

100 g peanutbutter

2 spsk risvineddike eller hvidvinseddike

Saft af ½ lime

2 spsk sesamolie

1 spsk rørsukker

1 fed hvidløg

2 spsk grofthakket ingefær

1 tsk chiliflager

½ dl vand

 

Salat:

150 g fuldkornnudler

2 forårsløg

150 g blandet salat salat

100 g saltede ristede peanuts

Sådan gør du

Rids fedtet på culotten. Bland 2 spsk soja med vindruekerneolie og mariner kødet i det i mindst 1 time. Grill kødet ved indirekte varme i 40-45 min eller til det har en centrumstemperatur på 55°C for medium rare. Lad kødet hvile 10 min. før det skæres ud i skiver.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend til en cremet dressing. Tilsæt mere vand, hvis dressingen er for tyk.

Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem i koldt vand. Bland med fintsnittet forårsløg og salat og kom dressing og peanuts over. Server med kødet.

 

Energi pr. person: 4720KJ/1128Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,8 g.
Kulhydrat: 15,4 g.
Fedt: 15,8 g.