4 personer
1 culottesteg
2 spsk soja
1 spsk vindruekerneolie
Dressing:
100 g peanutbutter
2 spsk risvineddike eller hvidvinseddike
Saft af ½ lime
2 spsk sesamolie
1 spsk rørsukker
1 fed hvidløg
2 spsk grofthakket ingefær
1 tsk chiliflager
½ dl vand
Salat:
150 g fuldkornnudler
2 forårsløg
150 g blandet salat salat
100 g saltede ristede peanuts
Rids fedtet på culotten. Bland 2 spsk soja med vindruekerneolie og mariner kødet i det i mindst 1 time. Grill kødet ved indirekte varme i 40-45 min eller til det har en centrumstemperatur på 55°C for medium rare. Lad kødet hvile 10 min. før det skæres ud i skiver.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend til en cremet dressing. Tilsæt mere vand, hvis dressingen er for tyk.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem i koldt vand. Bland med fintsnittet forårsløg og salat og kom dressing og peanuts over. Server med kødet.
Energi pr. person: 4720KJ/1128Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,8 g.
Kulhydrat: 15,4 g.
Fedt: 15,8 g.