HjemOpskrifterGrillet culotte med grillet tapaspeber og kold kartoffelsalat

Grillet culotte med grillet tapaspeber og kold kartoffelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 okseculotte (ca. 1 kg)
  • salt og sort peber
  • 15 g friske rosmarinkviste
grillet tapaspeber:
  • 400 g padrón pebre (padron)
  • 95½ g olivenolie
  • 2 tsk havsalt
  • 1 tsk røget paprika
sommer kartoffelsalat:
  • 600 g kogte nye kartofler
  • 2 avocadoer i tern
  • ½ icebergsalat i grove stykker
  • 150 g ærter i bælg
  • 1 dl purløg
dressing:
  • 2 tsk revet frisk ingefær
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 95½ g olivenolie
pynt:
  • 15 g friske rosmarinkviste

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Dup culotten tør med køkkenrulle og snit fedtet med klassisk culottesnit.

  • 2.
    Forbered grill til indirekte varme, krydr culotte med salt og peber.

  • 3.
    Kom culotten i en foliebakke, med rosmarinkviste.

  • 4.
    Grill den ved medium varme i ca. 35-40 min.

  • 5.
    Brug et stegetermometer, der stikkes i midten af stegen.

  • 6.
    Skal vise ca. 56 grader.

  • 7.
    Grill derefter stegen ved direkte varme i 5 min. så den får et grillet look.

  • 8.
    Tag stegen af grillen og lad den gerne trække tildækket i 20 min. inden udskæring.

  • 9.
    Ryst ingredienser sammen til dressingen.

  • 10.
    Vend alle ingredienser sammen til salaten og vend dressing i.

  • 11.
    Krydr ekstra med salt og peber.

  • 12.
    Vend tapaspeber i en skål med olivenolie, salt og røget paprika.

  • 13.
    Gør grill klar til direkte varme og lige inden servering grilles tapaspeber på grillen i ca. 4 min. og vendes undervejs.

  • 14.
    Anret culotte i skiver på et bræt med grillet padron peppers og kartoffelsalat i skål.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23809 kj / 5690 kcal
Næringsindhold pr. 100g
662 kj / 158 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 26 %10.1 g
Kulhydrat: 11.8 %4.6 g
Fedt: 62.2 %11.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;