HjemOpskrifterGrillet culotte med grillet tapaspeber og kold kartoffelsalat

Grillet culotte med grillet tapaspeber og kold kartoffelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 okseculotte (ca. 1 kg)
  • salt og sort peber
  • 3 rosmarinkviste
    grillet tapaspeber:
    • 400 g padrón pebre (padron)
    • 2 spsk olivenolie
    • 2 tsk havsalt
    • 1 tsk røget paprika
      sommer kartoffelsalat:
      • 600 g kogte nye kartofler
      • 2 avocadoer i tern
      • 0.5 icebergsalat i grove stykker
      • 150 g ærter i bælg
      • 1 dl purløg
        dressing:
        • 2 tsk revet frisk ingefær
        • 2 tsk flydende honning
        • 2 spsk friskpresset citronsaft
        • 0.75 spsk olivenolie
          pynt:
          • rosmarinkvist

          SÅDAN GØR DU

          • 1.
            Dup culotten tør med køkkenrulle og snit fedtet med klassisk culottesnit.

          • 2.
            Forbered grill til indirekte varme, krydr culotte med salt og peber.

          • 3.
            Kom culotten i en foliebakke, med rosmarinkviste.

          • 4.
            Grill den ved medium varme i ca. 35-40 min.

          • 5.
            Brug et stegetermometer, der stikkes i midten af stegen.

          • 6.
            Skal vise ca. 56 grader.

          • 7.
            Grill derefter stegen ved direkte varme i 5 min. så den får et grillet look.

          • 8.
            Tag stegen af grillen og lad den gerne trække tildækket i 20 min. inden udskæring.

          • 9.
            Ryst ingredienser sammen til dressingen.

          • 10.
            Vend alle ingredienser sammen til salaten og vend dressing i.

          • 11.
            Krydr ekstra med salt og peber.

          • 12.
            Vend tapaspeber i en skål med olivenolie, salt og røget paprika.

          • 13.
            Gør grill klar til direkte varme og lige inden servering grilles tapaspeber på grillen i ca. 4 min. og vendes undervejs.

          • 14.
            Anret culotte i skiver på et bræt med grillet padron peppers og kartoffelsalat i skål.

          Næringsindhold:
          Energiindhold for hele retten:
          23742 kj / kcal
          Næringsindhold pr. 100g
          660 kj / 0 kcal
          Energifordeling
          ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
          Fiber: 0.9 g
          Protein: 25.9 %10.1 g
          Kulhydrat: 10.8 %4.2 g
          Fedt: 63.3 %11.3 g
          Alkohol: 0 %0.0 g
          ;