HjemOpskrifterGrillet burger med baconmarmelade

Grillet burger med baconmarmelade

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 hakkebøffer til burger
  • 4 burgerboller
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 2 dl barbecuesauce
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 gulerødder
  • 8 cherrytomater
  • 3 dl blandet salat
  • 10 g sukkerærtespirer
baconmarmelade
  • 100 g bacon
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 dl ahornsirup
  • 0.5 dl vand
  • 0.5 tsk cayennepeber

Sådan gør du

  • 1.
    Start med baconmarmeladen: Skær bacon i tynde skiver, kom skiverne på en kold pande og skru op for varmen.

  • 2.
    Steg baconen, til de er sprøde, og tilsæt derefter æblecidereddike, ahornsirup, vand og cayennepeber.

  • 3.
    Lad marmeladen simre i cirka 5-10 minutter, indtil den tykner lidt.

  • 4.
    Pensl burgerbøfferne med olie, og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Grill dem på en forvarmet grill i ca. 2-3 minutter på hver side.

  • 6.
    Grill burgerbollerne i kort tid.

  • 7.
    De skal blot lunes og have grillstriber.

  • 8.
    Bland barbecuesauce sammen med mayonnaise.

  • 9.
    Riv gulerødder i tynde strimler, og skær cherrytomater i skiver.

  • 10.
    Saml din burger med barbecueblandingen, salat, grillet bøf, cherrytomater, revet gulerod, baconmarmelade og ærtespirer.

  • 11.
    Drys med salt og friskkværket sort peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14234 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
797 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 17.7 %8.3 g
Kulhydrat: 36.7 %17.2 g
Fedt: 45.6 %9.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;