Grillet burger med baconmarmelade

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillet burger med baconmarmelade
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk burgerbøffer

4 stk burgerboller

1 spsk neutral olie

0,5 tsk salt

0,5 tsk friskkværnet sort peber

2 dl barbecuesauce

1 dl mayonnaise

2 stk gulerødder

8 stk cherrytomater

3 dl blandet grøn salat

2 håndfuld ærtespirer

 

Baconmarmelade:

100 g bacon

1 spsk æblecidereddike

1 dl ahornsirup

0,5 dl vand

0,5 tsk cayennepeber

Sådan gør du

Start med baconmarmeladen: Skær bacon i tynde skiver, kom skiverne på en kold pande og skru op for varmen. Steg baconen, til de er sprøde, og tilsæt derefter æblecidereddike, ahornsirup, vand og cayennepeber. Lad marmeladen simre i cirka 5-10 minutter, indtil den tykner lidt.

Pensl burgerbøfferne med olie, og krydr med salt og peber. Grill dem på en forvarmet grill i ca. 2-3 minutter på hver side. Grill burgerbollerne i kort tid. De skal blot lunes og have grillstriber.

Bland barbecuesauce sammen med mayonnaise. Riv gulerødder i tynde strimler, og skær cherrytomater i skiver.

Saml din burger med barbecueblandingen, salat, grillet bøf, cherrytomater, revet gulerod, baconmarmelade og ærtespirer. Drys med salt og friskkværket sort peber.

Tip: Servér med rustikke, ovnristede kartoffelbåde med timian og purløg.

 

Energi pr. person: 4241 kJ / 1010 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,5 g
Fedt: 11,5 g

Kulhydrat: 16 g