Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Magasinet SPISETID
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Vi tilbyder
Scan & Betal
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Julen
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Grillet blomkål med kogte nye kartofler, urteyoghurt og brunet sojasmør
Grillet blomkål med kogte nye kartofler, urteyoghurt og brunet sojasmør
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 blomkål
1 spsk sesamolie
0.5 tsk friskkværnet sort peber
0.5 tsk salt
1 spsk ristede sorte sesamfrø
Tilbehør
600 g små nye kartofler
50 g radiser
100 g forårsløg
Sojasmør
100 g smør
1 dl sojasauce
1 spsk citronsaft
Urteyoghurt
1 frisk chili
0.5 dl hakket frisk mynte
1 dl hakket frisk koriander
2 dl græsk inspireret yoghurt (10%)
salt og peber
Sådan gør du
1.
Skær 2 skiver på cirka 2 cm lige over roden på de to blomkålshoveder.
2.
Pensl skiverne med sesamolie, og krydr med friskkværnet sort peber og salt.
3.
Læg blomkålsskiverne på en forvarmet grill, og grill dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre, men stadig har lidt bid.
4.
Skær den overskydende blomkål i meget tynde skiver – evt. på et mandolinjern – og kom dem i en stor skål med iskoldt vand.
5.
Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 minutter, eller til de er møre.
6.
Skær radiser og forårsløg i tynde skiver og kom dem i iskoldt vand.
7.
Fortsæt med sojasmør: Varm smørret op i en gryde, og pisk, til smørret bobler, brunes og dufter af nødder.
8.
Tilsæt sojasauce, og smag til med lidt citronsaft.
9.
Til urteyoghurten hakkes chili fint og blandes med hakket mynte og koriander.
10.
Rør det sammen med den græske yoghurt, og smag til med salt og peber.
11.
Fordel urteyoghurten i bunden af en tallerken, og læg de grillede blomkålsskiver og kartofler oven på.
12.
Top med sprøde radiser, forårsløg og blomkål fra isvandet.
13.
Drys til sidst med sorte, ristede sesamfrø og pynt med ekstra mynte og koriander.
14.
Hæld den brunede sojasmør over retten.
15.
Tip: Nyd evt. sammen med grillet laks.
Grøntsager
Grill
Sommer
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8263 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
365 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.6 g
Protein:
11.7 %
2.5 g
Kulhydrat:
32.3 %
6.9 g
Fedt:
56 %
5.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;