HjemOpskrifterGrillet blomkål med kogte nye kartofler, urteyoghurt og brunet sojasmør

Grillet blomkål med kogte nye kartofler, urteyoghurt og brunet sojasmør

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 blomkål
  • 1 spsk sesamolie
  • 0.5 tsk friskkværnet sort peber
  • 0.5 tsk salt
  • 1 spsk ristede sorte sesamfrø
Tilbehør
  • 600 g små nye kartofler
  • 50 g radiser
  • 100 g forårsløg
Sojasmør
  • 100 g smør
  • 1 dl sojasauce
  • 1 spsk citronsaft
Urteyoghurt
  • 1 frisk chili
  • 0.5 dl hakket frisk mynte
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 2 dl græsk inspireret yoghurt (10%)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skær 2 skiver på cirka 2 cm lige over roden på de to blomkålshoveder.

  • 2.
    Pensl skiverne med sesamolie, og krydr med friskkværnet sort peber og salt.

  • 3.
    Læg blomkålsskiverne på en forvarmet grill, og grill dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre, men stadig har lidt bid.

  • 4.
    Skær den overskydende blomkål i meget tynde skiver – evt. på et mandolinjern – og kom dem i en stor skål med iskoldt vand.

  • 5.
    Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 15-20 minutter, eller til de er møre.

  • 6.
    Skær radiser og forårsløg i tynde skiver og kom dem i iskoldt vand.

  • 7.
    Fortsæt med sojasmør: Varm smørret op i en gryde, og pisk, til smørret bobler, brunes og dufter af nødder.

  • 8.
    Tilsæt sojasauce, og smag til med lidt citronsaft.

  • 9.
    Til urteyoghurten hakkes chili fint og blandes med hakket mynte og koriander.

  • 10.
    Rør det sammen med den græske yoghurt, og smag til med salt og peber.

  • 11.
    Fordel urteyoghurten i bunden af en tallerken, og læg de grillede blomkålsskiver og kartofler oven på.

  • 12.
    Top med sprøde radiser, forårsløg og blomkål fra isvandet.

  • 13.
    Drys til sidst med sorte, ristede sesamfrø og pynt med ekstra mynte og koriander.

  • 14.
    Hæld den brunede sojasmør over retten.

  • 15.
    Tip: Nyd evt. sammen med grillet laks.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8263 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
365 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 11.7 %2.5 g
Kulhydrat: 32.3 %6.9 g
Fedt: 56 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;