HjemOpskrifterGrillet ananas med ahornsirup, vaniljeis og lakrids

Grillet ananas med ahornsirup, vaniljeis og lakrids

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl mandler
  • 4 spsk ahornsirup
  • 4 4 kugler vaniljeflødeis
  • 2 spsk kokosmel
Pynt
  • 1 tsk lakridspulver - knust rålakrids

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Varm sukkeret på en pande til det smelter til karamel.

  • 2.
    Kom mandlerne på og vend dem ind i karamellen, til de er helt dækkede.

  • 3.
    Kom derefter de karamelliserede mandler på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

  • 4.
    Til sidst hakkes de groft og bruges som pynt.

  • 5.
    Rist kokosmel på en lille pande til det er gyldent i ca. 2-3 min.

  • 6.
    Skær bund og top af ananassen.

  • 7.
    Halver den, fjern kernen og skær skallen af.

  • 8.
    De to halvdele skæres i ca. 8 skiver.

  • 9.
    Ananassen grilles ved direkte varme i 2 min. på hver side.

  • 10.
    Anret de grillede skiver af ananas på 4 tallerkener.

  • 11.
    Fordel ahornsirup over ananasskiverne, drys med ristet kokosmel og de karamelliserede mandler.

  • 12.
    Vaniljeis kugles op og placeres på toppen.

  • 13.
    Drys til sidst med lakridspulver.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5974 kj / 1428 kcal
Næringsindhold pr. 100g
416 kj / 99 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 5.9 %1.4 g
Kulhydrat: 71.2 %17.4 g
Fedt: 22.9 %2.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;