Grillet ananas med ahornsirup, vaniljeis og lakrids

fork and spoon
Dessert
clock
30-60 min
Grillet ananas
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 ananas

2 spsk. sukker

1 dl mandler

4 spsk. ahornsirup

2 spsk. kokosmel

4 kugler vaniljeis

Pynt:

1 tsk. Lakridspulver

Sådan gør du

Varm sukkeret på en pande til det smelter til karamel. Kom mandlerne på og vend dem ind
i karamellen, til de er helt dækkede. Kom derefter de karamelliserede mandler på et stykke bagepapir og lad dem afkøle. Til sidst hakkes de groft og bruges som pynt.

Rist kokosmel på en lille pande til det er gyldent i ca. 2-3 min.

Skær bund og top af ananassen. Halver den, fjern kernen og skær skallen af. De to halvdele skæres i ca. 8 skiver. Ananassen grilles ved direkte varme i 2 min. på hver side.

Anret de grillede skiver af ananas på 4 tallerkener.

Fordel ahornsirup over ananasskiverne, drys med ristet kokosmel og de karamelliserede mandler.

Vaniljeis kugles op og placeres på toppen.

Drys til sidst med lakridspulver.

 

 

Energi pr. person:

1508 Kj/ 359 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0 g.
Kulhydrat: 21 g.
Fedt:  5 g.