HjemOpskrifterGrillede tykstegsmedaljoner med hvide asparges og sommerkartofler

Grillede tykstegsmedaljoner med hvide asparges og sommerkartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og friskkværnet peber
  • 600 g kalvetykstege
små ovnbagte tomater:
  • 400 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk friske timianblade
smørdampede asparges:
  • 16 hvide asparges
  • 25 g smør
  • 1 tsk salt
hollandaisesauce:
  • 200 g afklaret smør
  • 2 tempereret æggeblommer
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 0.5 dl purløg
tilbehør:
  • 800 g sommer kartofler
  • 1 dl hakket kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl cherrytomater, mens de sidder på stilken, og klip dem i mindre stykker.

  • 2.
    Kom dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie, drys med sukker og timianblade.

  • 3.
    Kom dem i en varm ovn ved 140°C i 30 minutter.

  • 4.
    Skræl de hvide asparges med en tyndskræller og knæk bunden af hver asparges, der hvor den knækker naturligt.

  • 5.
    Varm en stor sautergryde op med lidt vand, smør og salt, lige til kogepunktet, så de lange asparges kan være i hele.

  • 6.
    Lad dem simre i ca. 5 minutter, til de er møre.

  • 7.
    Tag dem op og lad dem dryppe af lige inden servering.

  • 8.
    Grill tykstegsmedaljoner på en varm grill ved indirekte varme i ca. 2-3 minutter på hver side.

  • 9.
    Krydr med salt og peber, og lad dem hvile på en tallerken i 5 minutter.

  • 10.
    Til saucen smeltes smørret i en gryde.

  • 11.
    Lad det stå lidt, så vallen skiller fra og lægger sig i bunden.

  • 12.
    Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en skål over et vandbad, til massen bliver lys.

  • 13.
    Pisk afklaret smør i æggene lidt ad gangen, til al smørret er brugt og hollandaisen er cremet.

  • 14.
    Smag til med citronsaft, salt og kværnet peber.

  • 15.
    Vend friskhakket purløg i saucen.

  • 16.
    Tip: Du kan også købe en færdiglavet hollandaisesauce og selv smage den til med krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14082 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 18.2 %5.9 g
Kulhydrat: 19 %6.2 g
Fedt: 62.8 %9.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;