Meny.dk
KØB VIN
search
UGENS AVIS
LOG IND
Find butik
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Grillede tykstegsmedaljoner med hvide asparges og sommerkartofler
Grillede tykstegsmedaljoner med hvide asparges og sommerkartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
salt og friskkværnet peber
600 g kalvetykstege
små ovnbagte tomater:
400 g cherrytomater
2 spsk olivenolie
1 tsk sukker
2 spsk friske timianblade
smørdampede asparges:
16 hvide asparges
25 g smør
1 tsk salt
hollandaisesauce:
200 g afklaret smør
2 tempereret æggeblommer
2 spsk friskpresset citronsaft
salt og friskkværnet peber
0.5 dl purløg
tilbehør:
800 g sommer kartofler
1 dl hakket kruspersille
SÅDAN GØR DU
1.
Skyl cherrytomater, mens de sidder på stilken, og klip dem i mindre stykker.
2.
Kom dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie, drys med sukker og timianblade.
3.
Kom dem i en varm ovn ved 140°C i 30 minutter.
4.
Skræl de hvide asparges med en tyndskræller og knæk bunden af hver asparges, der hvor den knækker naturligt.
5.
Varm en stor sautergryde op med lidt vand, smør og salt, lige til kogepunktet, så de lange asparges kan være i hele.
6.
Lad dem simre i ca. 5 minutter, til de er møre.
7.
Tag dem op og lad dem dryppe af lige inden servering.
8.
Grill tykstegsmedaljoner på en varm grill ved indirekte varme i ca. 2-3 minutter på hver side.
9.
Krydr med salt og peber, og lad dem hvile på en tallerken i 5 minutter.
10.
Til saucen smeltes smørret i en gryde.
11.
Lad det stå lidt, så vallen skiller fra og lægger sig i bunden.
12.
Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i en skål over et vandbad, til massen bliver lys.
13.
Pisk afklaret smør i æggene lidt ad gangen, til al smørret er brugt og hollandaisen er cremet.
14.
Smag til med citronsaft, salt og kværnet peber.
15.
Vend friskhakket purløg i saucen.
16.
Tip: Du kan også købe en færdiglavet hollandaisesauce og selv smage den til med krydderurter.
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14082 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
552 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
18.2 %
5.9 g
Kulhydrat:
19 %
6.2 g
Fedt:
62.8 %
9.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;