HjemOpskrifterGrillede tortillas med krydrede kødboller, creme fraiche og rødløg

Grillede tortillas med krydrede kødboller, creme fraiche og rødløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dag 1:
  • 400 g hakket grise- og kalvekød
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 0.5 dl letmælk
  • 2 dl rasp
  • 0.5 dl olie til stegning
dag 2:
  • 4 store tortillaer
  • 4 spsk creme fraiche 18%
  • 1 rødløg i tynde ringe
  • 0.5 agurk i strimler
  • 2 bægre frisk koriander
pynt:
  • tørret chiliflage

Sådan gør du

  • 1.
    Dag 1: Bland hakket kalv og flæsk med salt, spidskommen, kanel, og cayennepeber.

  • 2.
    Rør æg, mel og mælk i farsen.

  • 3.
    Lad det stå og hvile på køl i 15 minutter inden stegning.

  • 4.
    Lun tomatsaucen og smag den til med ekstra salt og peber.

  • 5.
    Varm en pande op med neutral olie.

  • 6.
    Tag farsen ud og form 20 små kugler.

  • 7.
    Vend dem i rasp og steg dem sprøde i olie i ca. 10 minutter.

  • 8.
    Vendes undervejs.

  • 9.
    Dag 2: Grill tortillas kort på en grillpande så de lige får antydning af grillstriber (halver dem eventuelt).

  • 10.
    Kom creme fraiche, lune krydrede kødboller (evt. brækket i 2 stykker) på sammen med rødløgsringe, agurkestrimler og frisk koriander.

  • 11.
    Drys med lidt chiliflager som pynt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10282 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
803 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 21.4 %10.1 g
Kulhydrat: 38.7 %18.3 g
Fedt: 39.9 %8.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;