Grillede tortillas med krydrede kødboller, creme fraiche og rødløg

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dag 1

400 g hakket svine- og kalvekød 4-7 %

1 tsk. salt

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt kanel

0,5 tsk. cayennepeber

1 æg

2 spsk. hvedemel

0,5 dl letmælk

2 dl rasp til at vende kødboller i

0,5 dl neutral olie til stegning

 

Dag 2

4 hvedetortillas

16-20 stk. kødboller fra dag 1

4 spsk. creme fraiche 18 %

1 stort rødløg i tynde ringe

½ agurk i strimler

2 dl frisk koriander

 

Pynt: Chiliflager

Sådan gør du

Dag 1

Bland hakket kalv og flæsk med salt, spidskommen, kanel, og cayennepeber.

Rør æg, mel og mælk i farsen. Lad det stå og hvile på køl i 15 minutter inden stegning.

Lun tomatsaucen og smag den til med ekstra salt og peber.

Varm en pande op med neutral olie.

Tag farsen ud og form 20 små kugler. Vend dem i rasp og steg dem sprøde i olie i ca. 10 minutter. Vendes undervejs.

 

Dag 2

Grill tortillas kort på en grillpande så de lige får antydning af grillstriber (halver dem eventuelt).

Kom creme fraiche, lune krydrede kødboller (evt. brækket i 2 stykker) på sammen med rødløgsringe, agurkestrimler og frisk koriander. Drys med lidt chiliflager som pynt.

 

 

Energi pr. person:  2250 Kj/  536 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,3 g.
Kulhydrat: 12,2 g.

Fedt: 8,6 g.