HjemOpskrifterGrillede søde kartofler med sauce verde og gedeost

Grillede søde kartofler med sauce verde og gedeost

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g søde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk kapers
  • saft og revet skal fra ½ citron (usprøjtet)
  • 150 g frisk gedeost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver.

  • 2.
    Pensl dem med 1 spsk olie og grill dem ca. 5 min. pr. side ved medium varme – eller ved indirekte varme under låg.

  • 3.
    Hak persillen fint og bland med 3 spsk olivenolie, hakket chili, knust hvidløg, grofthakkede kapers og citronsaft- og skal.

  • 4.
    Smag til med salt og peber.

  • 5.
    Servér kartoflerne på et fad med sauce verde over og smuldr med gedeost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3728 kj / 891 kcal
Næringsindhold pr. 100g
458 kj / 109 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 10.8 %2.9 g
Kulhydrat: 38.1 %10.3 g
Fedt: 51.1 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;