Grillede søde kartofler med sauce verde og gedeost

0-30 min
4 personer

Ingredienser

500 g søde kartofler

1+3 spsk olivenolie

Salt og sort peber

1 håndfuld bredbladet persille

1 chili

1 fed hvidløg

2 spsk kapers

Saft og revet skal fra ½ usprøjtet citron

150 g gedefriskost 

Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Pensl dem med 1 spsk olie og grill dem ca. 5 min. pr. side ved medium varme – eller ved indirekte varme under låg. Hak persillen fint og bland med 3 spsk olivenolie, hakket chili, knust hvidløg, grofthakkede kapers og citronsaft- og skal. Smag til med salt og peber. Servér kartoflerne på et fad med sauce verde over og smuldr med gedeost. 

 

Energi pr. person: 1180KJ/282Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: 

Protein: 3 g.

Kulhydrat: 12,9 g.

Fedt: 9,4 g.

 

Se trin-for-trin video

 

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Grillede søde kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Pensl dem med 1 spsk olie og grill dem ca. 5 min. pr. side ved medium varme – eller ved indirekte varme under låg. Hak persillen fint og bland med 3 spsk olivenolie, hakket chili, knust hvidløg, grofthakkede kapers og citronsaft- og skal. Smag til med salt og peber. Servér kartoflerne på et fad med sauce verde over og smuldr med gedeost. 

 

Energi pr. person: 1180KJ/282Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g: 

Protein: 3 g.

Kulhydrat: 12,9 g.

Fedt: 9,4 g.

 

Se trin-for-trin video