Grillede rødspætteruller med serranoskinke, ovnfritter og romescosauce

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Grillede rødspætteruller
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Kartofler:

800 g kartofler

2 spsk. Olivenolie

Salt.

 

Romescosauce:

1 rød peberfrugt

50 g smuttede mandler

1 fed hvidløg

Saft fra ½ citron

4 soltørrede tomater i olie

½ tsk. Paprika

2 spsk. Olivenolie

Salt og sort peber

 

Rødspætte:

8 skiver serranoskinke

8 små rødspættefileter

2 spsk. rød pesto

1 spsk. frisk rosmarin

1 tsk. olivenolie

Sådan gør du

Skrub kartoflerne og skær dem i smalle både. Vend dem med olie og krydr med salt. Fordel dem i ét lag på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde ved 200°C i 35-40 min. Grill peberfrugten til skindet er helt sort. Lad den køle lidt af og fjern så stilk, kerner og skind. Blend peberfrugt med mandler, hvidløg, citronsaft, soltørrede tomater, paprika og olie og smag til med salt og peber. Læg skinkeskiverne på et skærebræt og kom en rødspættefilet på hver. Smør med rød pesto og drys med hakket rosmarin. Rul fisken sammen med skinken og sæt en tandstik i for at lukke. Smør med olivenolie og grill fiskerullerne 3-4 min. pr. side.

 

Energi pr. person: 2699KJ/645Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10,4 g.  
Kulhydrat: 6,9 g.
Fedt: 3,9 g.