Grillede peberfrugter med marokkansk myntedressing

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Grillede peberfrugter med marokkansk myntedressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

3 rødløg

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

1 orange peberfrugt

1 grøn peberfrugt

2 spsk olivenolie

1 citron, saften

2 fed hvidløg

1 spsk honning

1 håndfuld mynte

1 spsk sesamfrø

½ tsk flagesalt

Marokkansk myntedressing:

2 dl yoghurt (10%)

1 spsk olivenolie

1 tsk honning

1 dl hakket mynte

½ tsk salt

Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Skær rødløg i halve. Kom hele peberfrugter og rødløg på grillen i ca. 10 minutter. Begge dele kan også tilberedes i ovnen med grillfunktion ved 200°C i ca. 15 minutter. Fjern yderste lag på løgene og skær dem i både. Del peberfrugterne i to og fjern kernerne. Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg skåret i tynde skiver og honning til en dressing. Vend peberfrugter og løg rundt i dressingen.

Fortsæt med myntedressingen: Bland yoghurt, olivenolie, honning og hakket mynte i en skål. Smag til med salt og kværnet peber.

Anret grøntsagerne på et serveringsfad og drys med friske mynteblade, tørristede sesamfrø og drys med salt. Servér det hele med marokkansk myntedressing.

Tip: Grill dine grøntsager, hvis muligt. Mange grøntsager frigiver nye smagsnuancer, der bidrager med dybde og sødme, når de grilles.

 

Energi pr. person: 1159 kJ / 276 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,0 g
Fedt: 5,0 g
Kulhydrat: 6,0 g