HjemOpskrifterGrillede peberfrugter med marokkansk myntedressing

Grillede peberfrugter med marokkansk myntedressing

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 rødløg
  • 4 (1xrød, 1xgul, 1xorange og 1xgrøn) peberfrugter
  • 2 spsk olivenolie
  • saften af 1 citron (usprøjtet)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • 1 bæger mynte
  • 1 spsk sesamfrø
  • 0.5 tsk flagesalt
marokkansk myntedressing
  • 200 g yoghurt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 bæger hakket mynte
  • 0.5 tsk salt
  • friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær rødløg i halve.

  • 2.
    Kom hele peberfrugter og rødløg på grillen i ca. 10 minutter.

  • 3.
    Begge dele kan også tilberedes i ovnen med grillfunktion ved 200°C i ca. 15 minutter.

  • 4.
    Fjern yderste lag på løgene og skær dem i både.

  • 5.
    Del peberfrugterne i to og fjern kernerne.

  • 6.
    Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg skåret i tynde skiver og honning til en dressing.

  • 7.
    Vend peberfrugter og løg rundt i dressingen.

  • 8.
    Fortsæt med myntedressingen: Bland yoghurt, olivenolie, honning og hakket mynte i en skål.

  • 9.
    Smag til med salt og kværnet peber.

  • 10.
    Anret grøntsagerne på et serveringsfad og drys med friske mynteblade, tørristede sesamfrø og drys med salt.

  • 11.
    Servér det hele med marokkansk myntedressing.

  • 12.
    Tip: Grill dine grøntsager, hvis muligt.

  • 13.
    Mange grøntsager frigiver nye smagsnuancer, der bidrager med dybde og sødme, når de grilles.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3437 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
266 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 8.7 %1.4 g
Kulhydrat: 36.5 %5.7 g
Fedt: 54.8 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;