HjemOpskrifterGrillede lammekoteletter med marokkanske kikærter

Grillede lammekoteletter med marokkanske kikærter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 lammekrone
  • 1 spsk rosmarinkvist
  • 2 fed hvidløg
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 300 g gulerødder
  • 1 rød chilipeber
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk paprika
  • 2 kanelstænger (eller ½ tsk stødt kanel)
  • 1 dåse kikært i lage
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 1 dåse flået tomat
  • 1 håndfuld bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær lammet ud til koteletter (skær mellem hvert ben).

  • 2.
    Vend kødet med hakket rosmarin, 1 fed knust hvidløg, salt, peber og 1 spsk olivenolie.

  • 3.
    Lad det stå og trække, mens du laver grøntsagerne.

  • 4.
    Skær løg i strimler og skær gulerødder i skiver.

  • 5.
    Varm 1 spsk olie i en pande og steg løg og gulerødder sammen.

  • 6.
    Hak det andet fed hvidløg, skær chilien i skiver og kom det i grøntsagerne sammen med spidskommen, koriander, paprika og kanel.

  • 7.
    Steg videre i 1 minut og tilsæt så kikærter, abrikoser og flåede tomater.

  • 8.
    Kog det sammen i 10 min.

  • 9.
    Smag til med salt og peber og server med hakket persille.

  • 10.
    Varm en grillpande op og grill kødet et par minutter på hver side ved høj varme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4009 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
299 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.1 g
Protein: 13.7 %2.4 g
Kulhydrat: 55.6 %9.8 g
Fedt: 30.7 %2.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;