Grillede lammekoteletter med marokkanske kikærter

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Grillede lammekoteletter med marokkanske kikærter
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 lammekrone

1 spsk frisk rosmarin 

2 fed hvidløg

Salt og peber 

2 spsk olivenolie 

1 løg

300 g gulerødder
1 chili

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

2 tsk paprika

2 kanelstænger (eller ½ tsk stødt kanel)
1 dåse kikærter

75 g tørrede abrikoser
1 dåse flåede tomater
1 håndfuld bredbladet persille 

Sådan gør du

 

Skær lammet ud til koteletter (skær mellem hvert ben). Vend kødet med hakket rosmarin, 1 fed knust hvidløg, salt, peber og 1 spsk olivenolie. Lad det stå og trække, mens du laver grøntsagerne.

Skær løg i strimler og skær gulerødder i skiver. Varm 1 spsk olie i en pande og steg løg og gulerødder sammen. Hak det andet fed hvidløg, skær chilien i skiver og kom det i grøntsagerne sammen med spidskommen, koriander, paprika og kanel. Steg videre i 1 minut og tilsæt så kikærter, abrikoser og flåede tomater. Kog det sammen i 10 min. Smag til med salt og peber og server med hakket persille.

Varm en grillpande op og grill kødet et par minutter på hver side ved høj varme. 

 

Energi pr. person: 2638KJ/630Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g.: 

Protein: 8,7 g.

Kulhydrat: 12,3 g.

Fedt: 15,3 g.