HjemOpskrifterGrillede lammechops med panzanella og nye kartofler med krydderurter

Grillede lammechops med panzanella og nye kartofler med krydderurter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1000 g lammechops
  • 2 tsk havsalt
  • 118 g olivenolie
  • ½ tsk sort peber
  • 5 friske rosmarinkviste
panzanella:
  • 35 g skalotteløg
  • 400 g blommetomater
  • 2 små rødløg
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 spsk rødvinseddike
  • 118 g olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 18 g frisk basilikum
  • 1 g friskkværnet peber
brødcroutoner:
  • 200 g daggammelt italiensk ciabattabrød
  • 118 g olivenolie
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 2 tsk havsalt
  • 1 g friskkværnet peber
tilbehør:
  • kogte kartofler
  • olie
  • kruspersille
  • dild
  • 18 g frisk basilikum

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at lave brødcroutoner: Skær daggammelt italiensk ciabattabrød i tern à 3 x 3 cm.

  • 2.
    Varm en pande op med olivenolie og rist brødternene ved medium varme, til de er gyldne og sprøde.

  • 3.
    Krydr med hvidløgssalt, seasalt og kværnet peber.

  • 4.
    Kom de ristede brødcroutoner i en skål.

  • 5.
    Hak skalotteløg til panzanella fint, skær blommetomater i grove tern og rødløg i tynde både.

  • 6.
    Fjern skallen fra agurken og skær den i tern.

  • 7.
    Skær rød peber i tern.

  • 8.
    Kom rødvinseddike, olivenolie, finthakkede skalotteløg og knust hvidløg i en salatskål.

  • 9.
    Tilsæt tomaterne og lad dem marinere lidt.

  • 10.
    Kom de øvrige ingredienser til panzanellaen i.

  • 11.
    Vend de sprøde brødcroutoner i, og stil salaten på køl indtil servering.

  • 12.
    Varm en grill op til direkte varme.

  • 13.
    Dup lammechops med køkkenrulle, smør dem med lidt olivenolie og drys med seasalt og kværnet peber.

  • 14.
    Grill lammechops i ca. 2 minutter på hver side.

  • 15.
    Læg en lille kvist rosmarin på hvert stykke og servér straks de grillede lammechops med den kolde panzanella og kogte kartofler med krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15120 kj / 3614 kcal
Næringsindhold pr. 100g
611 kj / 146 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 23.3 %8.4 g
Kulhydrat: 16.1 %5.8 g
Fedt: 60.6 %10.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;