HjemOpskrifterGrillede krabbeklør med aioli og lime

Grillede krabbeklør med aioli og lime

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg krabbeklo
marinade:
  • 2 limefrugter (saft og skal)
  • 25 g friskrevet frisk ingefær
  • 2 spsk flydende honning
aioli:
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk salt
  • 0.25 tsk cayennepeber
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 limefrugt i både til pynt

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl krabbekløerne under koldt vand.

  • 2.
    Dup dem tørre.

  • 3.
    Bank hver krabbeklo med en hammer eller en kagerulle, så der er åbent til krabbekødet.

  • 4.
    Bland marinade til krabbekløerne og vend det hele sammen.

  • 5.
    Lad krabbeklør marinere i 15 min. på køl.

  • 6.
    Aioli: Pisk æggeblommer med hvidvinseddike, dijonsennep, salt og cayennepeber.

  • 7.
    Pisk koldpresset rapsolie i, først dråber og når aiolien er pisket godt sammen, kan man hælde lidt mere olie i ad gangen, til man har den ønskede konsistens.

  • 8.
    Smag til med knust hvidløg.

  • 9.
    Grillede krabbeklør: Grilles ved direkte varme i 4-5 min. på hver side.

  • 10.
    Anret de grillede krabbeklør på et stort fad med masser af dild og lime både.

  • 11.
    Server med hjemmelavet aioli.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12771 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
883 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 31.4 %16.3 g
Kulhydrat: 8.5 %4.4 g
Fedt: 60.1 %14.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;