4 personer
1 kg krabbeklør
Marinade:
Saft og skal af 2 usprøjtede lime
25 g friskrevet ingefær
2 spsk. flydende honning
Aioli:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
1 knsp. cayennepeber
2 dl koldpresset rapsolie
1 knust fed hvidløg
Pynt: Limebåde
Skyl krabbekløerne under koldt vand. Dup dem tørre.
Bank hver krabbeklo med en hammer eller en kagerulle, så der er åbent til krabbekødet.
Bland marinade til krabbekløerne og vend det hele sammen. Lad krabbeklør marinere i 15 min. på køl.
Aioli:
Pisk æggeblommer med hvidvinseddike, dijonsennep, salt og cayennepeber.
Pisk koldpresset rapsolie i, først dråber og når aiolien er pisket godt sammen, kan man hælde lidt mere olie i ad gangen, til man har den ønskede konsistens. Smag til med knust hvidløg.
Grillede krabbeklør:
Grilles ved direkte varme i 4-5 min. på hver side. Anret de grillede krabbeklør på et stort fad med masser af dild og lime både. Server med hjemmelavet aioli.
Energi pr. person: 2926 Kj/ 697 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 14 g.
Kulhydrat: 1,5 g.
Fedt: 21,5 g.