Grillede krabbeklør med aioli og lime

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
grillede krabbekloer
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg krabbeklør

Marinade:

Saft og skal af 2 usprøjtede  lime

25 g friskrevet ingefær

2 spsk. flydende honning

 

Aioli:

2 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk. hvidvinseddike

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. salt

1 knsp. cayennepeber

2 dl koldpresset rapsolie

1 knust fed hvidløg

Pynt: Limebåde

Sådan gør du

Skyl krabbekløerne under koldt vand. Dup dem tørre.

Bank hver krabbeklo med en hammer eller en kagerulle, så der er åbent til krabbekødet.

Bland marinade til krabbekløerne og vend det hele sammen. Lad krabbeklør marinere i 15 min. på køl.

Aioli:

Pisk æggeblommer med hvidvinseddike, dijonsennep, salt og cayennepeber.

Pisk koldpresset rapsolie i, først dråber og når aiolien er pisket godt sammen, kan man hælde lidt mere olie i ad gangen, til man har den ønskede konsistens. Smag til med knust hvidløg.

 

Grillede krabbeklør:

Grilles ved direkte varme i 4-5 min. på hver side. Anret de grillede krabbeklør på et stort fad med masser af dild og lime både. Server med hjemmelavet aioli.

 

 

Energi pr. person:  2926 Kj/  697 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 14 g.
Kulhydrat: 1,5 g.

Fedt: 21,5 g.