4 personer
4 stk koteletter af dansk gris
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
Citronsmør:
2 spsk friskhakket mynte
½ usprøjtet citron
100 g blødt smør
½ tsk chiliflager
Tabbouleh:
1 dl bulgur
1 zittauerløg
1 fed hvidløg
3 tomater
70 g persille
½ dl olivenolie
1 lille citron
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
100 g granatæblekerner
1 spsk frisk mynte
Start med citronsmør: Hak mynten fint. Riv skallen fra citronen og pres saften ud. Bland smør med mynte, citronskal, citronsaft og chiliflager.
Kog bulgur efter pakkens anvisning, og lad det køle af. Hak løg og hvidløg fint. Skær tomaterne i tern, og hak persillen fint. Kom bulgur, løg, hvidløg, tomater og persille i en stor skål. Bland det med olivenolie og saften fra 1 citron. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Krydr koteletterne med salt og friskkværnet sort peber. Steg koteletterne på en forvarmet grill eller grillpande. Grill dem i ca. 10 minutter, til kernetemperaturen er omkring 63-65°C.
Anret de grillede koteletter med frisk tabbouleh og citronsmør. Drys salaten med granatæblekerner og lidt frisk mynte.
Tip: Du kan også bruge couscous, quinoa eller boghvede i din tabbouleh.
Energi pr. person: 2582 kJ/615 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10g
Fedt: 7,5g
Kulhydrat: 4,0g