Grillede koteletter med citronsmør og tabbouleh

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillede koteletter med citronsmør og tabbouleh
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 stk koteletter af dansk gris

½ tsk salt

½ tsk friskkværnet sort peber

 

Citronsmør:

2 spsk friskhakket mynte

½ usprøjtet citron

100 g blødt smør

½ tsk chiliflager

 

Tabbouleh: 

1 dl bulgur

1 zittauerløg

1 fed hvidløg

3 tomater

70 g persille

½ dl olivenolie

1 lille citron 

½ tsk salt

½ tsk friskkværnet sort peber

100 g granatæblekerner

1 spsk frisk mynte
 

Sådan gør du

Start med citronsmør: Hak mynten fint. Riv skallen fra citronen og pres saften ud. Bland smør med mynte, citronskal, citronsaft og chiliflager.

Kog bulgur efter pakkens anvisning, og lad det køle af. Hak løg og hvidløg fint. Skær tomaterne i tern, og hak persillen fint. Kom bulgur, løg, hvidløg, tomater og persille i en stor skål. Bland det med olivenolie og saften fra 1 citron. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. 

Krydr koteletterne med salt og friskkværnet sort peber. Steg koteletterne på en forvarmet grill eller grillpande. Grill dem i ca. 10 minutter, til kernetemperaturen er omkring 63-65°C.

Anret de grillede koteletter med frisk tabbouleh og citronsmør. Drys salaten med granatæblekerner og lidt frisk mynte.

Tip: Du kan også bruge couscous, quinoa eller boghvede i din tabbouleh.

 

Energi pr. person: 2582 kJ/615 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10g
Fedt: 7,5g
Kulhydrat: 4,0g