HjemOpskrifterGrillede koteletter med citronsmør og tabbouleh

Grillede koteletter med citronsmør og tabbouleh

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 grisekoteletter
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
Citronsmør
  • 2 spsk friskhakket mynteblade
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • 100 g blødt smør
  • 0.5 chiliflage
Tabbouleh
  • 1 dl bulgur
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tomater
  • 70 g kruspersille
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 100 g granatæblekerner
  • 1 spsk frisk pebermynteblad

Sådan gør du

  • 1.
    Start med citronsmør: Hak mynten fint.

  • 2.
    Riv skallen fra citronen og pres saften ud.

  • 3.
    Bland smør med mynte, citronskal, citronsaft og chiliflager.

  • 4.
    Kog bulgur efter pakkens anvisning, og lad det køle af.

  • 5.
    Hak løg og hvidløg fint.

  • 6.
    Skær tomaterne i tern, og hak persillen fint.

  • 7.
    Kom bulgur, løg, hvidløg, tomater og persille i en stor skål.

  • 8.
    Bland det med olivenolie og saften fra 1 citron.

  • 9.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 10.
    Krydr koteletterne med salt og friskkværnet sort peber.

  • 11.
    Steg koteletterne på en forvarmet grill eller grillpande.

  • 12.
    Grill dem i ca. 10 minutter, til kernetemperaturen er omkring 63-65°C.

  • 13.
    Anret de grillede koteletter med frisk tabbouleh og citronsmør.

  • 14.
    Drys salaten med granatæblekerner og lidt frisk mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9421 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
662 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 21.2 %8.3 g
Kulhydrat: 15.5 %6.1 g
Fedt: 63.3 %11.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;