HjemOpskrifterGrillede kødboller med sojaglaze og grønne bønner

Grillede kødboller med sojaglaze og grønne bønner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g rasp
  • 500 g hakket grisekød (ca. 12% fedt)
  • 2 forårsløg
  • 1 æg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk sesamolie
  • salt og sort peber
    sojakglaze:
    • 0.75 dl sake
    • 0.5 dl sojasauce
    • 0.5 dl hvidvinseddike
    • 50 g brun farin
    • 2 fed hvidløg
    • 20 spsk frisk ingefær
    • sort peber
    • 250 g grønne bønner
    • 4 forårsløg
    • 2 spsk sesamfrø
      tilbehør:
      • ris

      Sådan gør du

      • 1.
        Til kødboller blandes hakket kød med rasp, finthakket forårsløg, æg, ingefær, knust hvidløg, sesamolie og lidt salt og peber.

      • 2.
        Lad farsen trække i 10 min., og tril den så til boller på ca. 3 cm.

      • 3.
        Kom dem på træspyd, som har ligget i blød i vand i en halv time.

      • 4.
        Til sojaglazen kommes sake, soja, riseddike og brun farin i en gryde.

      • 5.
        Skær hvidløg og ingefær i skiver, kom det i, og krydr med sort peber.

      • 6.
        Lad det småkoge i 10-15 min., til det er tyknet.

      • 7.
        Sluk for varmen og sigt blandingen.

      • 8.
        Nip stilkene af bønnerne, og kog dem i 3-4 min. i letsaltet vand.

      • 9.
        Hak forårsløg fint.

      • 10.
        Grill kødbollerne på spyddene i 3-4 min. pr. side.

      • 11.
        Pensl derefter med glazen, og grill videre i et minut.

      • 12.
        Server med bønner, ekstra glaze og drys af forårsløg og sesamfrø.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7208 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      582 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.5 g
      Protein: 29.4 %10.1 g
      Kulhydrat: 24.6 %8.4 g
      Fedt: 43 %6.8 g
      Alkohol: 3 %0.6 g
      ;