Grillede kødboller med sojaglaze og grønne bønner

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Grillede kødboller med sojaglaze og grønne bønner
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g hakket grisekød 8-12 %

50 g rasp

2 forårsløg

1 æg

1 spsk. revet ingefær

1 fed hvidløg.

1 spsk. sesamolie

Salt og sort peber

 

Sojaglaze:

0,75 dl sake eller tør hvidvin

0,5 dl soja

0,5 dl riseddike eller hvidvinseddike

50 g brun farin

2 fed hvidløg

20 g ingefær

Sort peber

250 g grønne bønner

3-4 forårsløg

2 spsk. sesamfrø

 

Tilbehør:

Ris

Sådan gør du

Til kødboller blandes hakket kød med rasp, finthakket forårsløg, æg, ingefær, knust hvidløg, sesamolie og lidt salt og peber. Lad farsen trække i 10 min., og tril den så til boller på ca. 3 cm. Kom dem på træspyd, som har ligget i blød i vand i en halv time. Til sojaglazen kommes sake, soja, riseddike og brun farin i en gryde. Skær hvidløg og ingefær i skiver, kom det i, og krydr med sort peber. Lad det småkoge i 10-15 min., til det er tyknet. Sluk for varmen og sigt blandingen. Nip stilkene af bønnerne, og kog dem i 3-4 min. i letsaltet vand. Hak forårsløg fint. Grill kødbollerne på spyddene i 3-4 min. pr. side. Pensl derefter med glazen, og grill videre i et minut. Server med bønner, ekstra glaze og drys af forårsløg og sesamfrø. 

 

Energi pr. person: 1787KJ/427Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 11,6 g.
Kulhydrat: 9,3 g.
Fedt: 6,9 g.