4 personer
1 kg hvide asparges
2 spsk olivenolie
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Persillepesto:
1 dl mandler
5 dl bredbladet persille
1 fed hvidløg
1 dl god olivenolie
0,5 citron, saft og skal
1 dl revet pecorino
0,5 tsk salt
0,5 tsk friskkværnet sort peber
Pynt:
0,5 dl ristede mandelflager
1 håndfuld bredbladet persille
Start med asparges: Skær ca. 1 cm af den nederste del af asparges, og skræl dem fra toppen og ned. Lad dem trække ca. 5 minutter i olivenolie, salt og peber. Grill asparges på forvarmet grill i ca. 10 minutter, indtil de har fin overflade. De skal være bløde men stadig have lidt bid.
Fortsæt med persillepesto: Rist mandler ved lav varme på en tør stegpande i ca. 10 minutter.
Kom de ristede mandler, persille, hvidløg, olivenolie og saft/skal fra citronen ned i en blender eller foodprocessor. Blend til cremet konsistens og tilsæt revet pecorino. Smag til med salt og peber.
Anret de grillede hvide asparges på et fad, hæld persillepesto over og drys med ristede mandelflager og bredbladet persille. Servér gerne med flutes.
Energi pr. person: 2056 Kj/ 490 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,5 g
Kulhydrat: 3,5 g
Fedt: 15 g