HjemOpskrifterGrillede hvide asparges med persillepesto

Grillede hvide asparges med persillepesto

Måltidstype:
Forret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kg hvid asparges
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Persillepesto
  • 1 dl mandel
  • 5 dl bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk god olivenolie
  • 0.5 citron, saft og skal
  • 1 dl revet pecorino ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
Pynt
  • 0.5 dl ristede mandelflage
  • 1 dl bredbladet persille

Sådan gør du

  • 1.
    Start med asparges: Skær ca. 1 cm af den nederste del af asparges, og skræl dem fra toppen og ned.

  • 2.
    Lad dem trække ca. 5 minutter i olivenolie, salt og peber.

  • 3.
    Grill asparges på forvarmet grill i ca. 10 minutter, indtil de har fin overflade.

  • 4.
    De skal være bløde men stadig have lidt bid.

  • 5.
    Fortsæt med persillepesto: Rist mandler ved lav varme på en tør stegpande i ca. 10 minutter.

  • 6.
    Kom de ristede mandler, persille, hvidløg, olivenolie og saft/skal fra citronen ned i en blender eller foodprocessor.

  • 7.
    Blend til cremet konsistens og tilsæt revet pecorino.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Anret de grillede hvide asparges på et fad, hæld persillepesto over og drys med ristede mandelflager og bredbladet persille.

  • 10.
    Servér gerne med flutes.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8001 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
531 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.1 g
Protein: 10.9 %3.4 g
Kulhydrat: 7.9 %2.5 g
Fedt: 81.2 %11.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;