Grillede grøntsager naan-sandwich med linse-hummus

fork and spoon
Frokost
clock
30-60 min
Grillede grøntsager naan-sandwich med linse-hummus
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 aubergine

1 rød eller gul peberfrugt

2 rødløg

4 tomater

2 spsk olivenolie

 

Linsehummus:

150 g røde eller grønne linser

Salt

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

Saft af ½ citron

6 spsk tahin (kan erstattes med peanutbutter)

½ tsk stødt spidskommen

4 naan brød

1 spsk grofthakket rosmarin 

4 store spsk græsk yoghurt 10%

Sådan gør du

Skær auberginer i tykke skiver og del peberfrugten i brede både. Skær rødløg i tykke skiver og halvér tomaterne på tværs. Gnid alle grøntsager i olie og grill dem møre i 4-8 min. pr. side. Krydr med salt og sæt til side.

Til hummus koges linser møre i vand med lidt salt i 20 min. Sigt vandet fra og lad linserne dryppe af i en sigte. Rør linser sammen med olivenolie, citronsaft, tahin, knust hvidløg og spidskommen. Smag til med salt. Brug lidt af kogevandet fra linserne, hvis hummusen er for tyk.

Lun naan brødene (gerne på grillen) og læg sammen om grillede grøntsager, hummus, rosmarin og en skefuld yoghurt. 

 

Energi pr. person: 3349KJ/807Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Protein: 7,2 g.

Kulhydrat: 22,7 g.

Fedt: 6,3 g.