HjemOpskrifterGrillede grøntsager naan-sandwich med linse-hummus

Grillede grøntsager naan-sandwich med linse-hummus

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 aubergine
  • 1 peberfrugt
  • 2 rødløg
  • 4 tomater
  • 2 spsk olivenolie
    linsehummus:
    • 150 g tørrede røde linser
    • havsalt
    • 1 fed hvidløg
    • 2 spsk olivenolie
    • saften 0.5 citron (usprøjtet)
    • 6 spsk tahin
    • 0.5 tsk stødt spidskommen
    • 4 naanbrød
    • 1 spsk grofthakket frisk rosmarin
    • 2 dl Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Skær auberginer i tykke skiver og del peberfrugten i brede både.

    • 2.
      Skær rødløg i tykke skiver og halvér tomaterne på tværs.

    • 3.
      Gnid alle grøntsager i olie og grill dem møre i 4-8 min. pr. side.

    • 4.
      Krydr med salt og sæt til side.

    • 5.
      Til hummus koges linser møre i vand med lidt salt i 20 min.

    • 6.
      Sigt vandet fra og lad linserne dryppe af i en sigte.

    • 7.
      Rør linser sammen med olivenolie, citronsaft, tahin, knust hvidløg og spidskommen.

    • 8.
      Smag til med salt.

    • 9.
      Brug lidt af kogevandet fra linserne, hvis hummusen er for tyk.

    • 10.
      Lun naan brødene (gerne på grillen) og læg sammen om grillede grøntsager, hummus, rosmarin og en skefuld yoghurt.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    13700 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    688 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.9 g
    Protein: 13.7 %5.5 g
    Kulhydrat: 44.4 %18.0 g
    Fedt: 41.9 %7.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;