HjemOpskrifterGrillede ananas med kokosis og mandelkrokant

Grillede ananas med kokosis og mandelkrokant

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
kokos-is:
  • 35 g kokosmel
  • 0.5 dåse (200 g) kondenseret mælk
  • 3 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
    mandelkrokant:
    • 35 g sukker
    • 35 g hele mandler
      grillet ananas:
      • 0.5 vaniljestang
      • 50 g brun farin
      • 20 20 g rom
      • 0.5 stor ananas
        herudover skal du bruge:
        • 6 stk cylinderforme som er 5 cm i diameter, 6 6 stykker lagkageplast (ca. 8 cm bred) i 16 cm. længde
        • 6 spiselige blomster
        • masser af mynteblade

        SÅDAN GØR DU

        Kokos-is:
        • 1.
          Kom kokosmel og kondenceret mælk op i en lille kasserolle.

        • 2.
          Varm det op til 80 grader under omrøring.

        • 3.
          Hæld det op i en kold skål og køl det ned til 5 grader.

        • 4.
          Stil de 6 cylinderforme på en tallerken beklædt med bagepapir.

        • 5.
          Læg en tilklippet lagkageplast-strimmel ind i hver, og stil hele molevitten i fryseren.

        • 6.
          Når kokosmassen er helt afkølet, piskes fløden til skum og de 2 ting vendes forsigtigt sammen til en ensartet iscreme.

        • 7.
          Tag de kolde forme ud af fryseren.

        • 8.
          Fyld iscremen op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul på 1 cm.

        • 9.
          Sprøjt iscremen op i de kolde forme – stop ved cylinderformens kant.

        • 10.
          Stil dem i fryseren i minimum 4 timer eller gerne til næste dag.

        Mandel-krokant:
        • 1.
          Smelt sukkeret til gylden karamel på en lille pande.

        • 2.
          Kom mandlerne op i karamellen og rist dem let med.

        • 3.
          Hæld det ud på bagepapir og lad det afkøle ved stuetemperatur.

        • 4.
          Den afkølede mandel-krokant hakkes med en savtakket kniv og gemmes i en tætsluttende dåse indtil det skal bruges.

        Grillet ananas:
        • 1.
          Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.

        • 2.
          Mas kornene sammen med lidt af farinen så kornene skilles ad.

        • 3.
          Bland vaniljesukker, resten af farinen og rom sammen i en lille skål.

        • 4.
          Lad denne trække i lagen i 1 times tid – rør i den ind imellem.

        • 5.
          Skær bund og top af ananassen.

        • 6.
          Skær den igennem på den lange led og brug den ene halvdel til anden brug.

        • 7.
          Skær den halve frugt i 6 lange både.

        • 8.
          Fjern stokken fra alle både og læg dem op i et fad.

        • 9.
          Kom lage ud over alle bådene og vend dem rundt i ny næ.

        • 10.
          Det er optimalt, at de trækker i lagen i et par timer, men mindre kan også gøre det.

        Grill anretning:
        • 1.
          Læg de marinerede ananasbåde på den varme grillrist og lad dem stege ved middelhøj varme til de er dejligt gyldne.

        • 2.
          Tag dem af varmen og lad dem afkøle let.

        • 3.
          Imens stilles 6 stk. tallerkener klar og der drysses med lidt mandel-krokant på midten af hver tallerken.

        • 4.
          Tag isen ud af fryseren og befri dem for forme og plast.

        • 5.
          Stil dem fint oveni krokanten og lad dem stå her i 7-8 minutter, hvor de tempererer/tør en smule.

        • 6.
          Pluk topskud af mynten så er du 100% klar til servering, lige så snart ananassen er placeret på alle is og de er pyntet fint med masser af frisk mynte og spiselige blomster.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        10135 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        787 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.4 g
        Protein: 5.5 %2.5 g
        Kulhydrat: 31.7 %14.7 g
        Fedt: 62.8 %13.4 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;