Smag på verden
Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Grillede ananas med kokosis og mandelkrokant

Ingen bedømmelser endnu
90-120 min
6 personer

Ingredienser

Kokos-is:

35 g kokosmel

200 g kondenceret mælk

3 dl piskefløde

 

Mandelkrokant:

35 g sukker

35 g hele mandler

 

Grillet ananas:

 ½ fed vaniljestang

50 g farin

20 g rom

½ stk stor ananas

 

Herudover skal du bruge:

6 stk Blomsterbergs cylinderforme, 5 cm. i diameter

6 stykker Blomsterbergs lagkageplast i 16 cm. længde

6 stk spiselige blomster

Masser af frisk mynte

Om råvarerne

Kokos-is:

Kom kokosmel og kondenceret mælk op i en lille kasserolle. Varm det op til 80 grader under omrøring. Hæld det op i en kold skål og køl det ned til 5 grader. Stil de 6 cylinderforme på en tallerken beklædt med bagepapir. Læg en tilklippet lagkageplast-strimmel ind i hver, og stil hele molevitten i fryseren. Når kokosmassen er helt afkølet, piskes fløden til skum og de 2 ting vendes forsigtigt sammen til en ensartet iscreme. Tag de kolde forme ud af fryseren. Fyld iscremen op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul på 1 cm. Sprøjt iscremen op i de kolde forme – stop ved cylinderformens kant. Stil dem i fryseren i minimum 4 timer eller gerne til næste dag.

 

Mandel-krokant:

Smelt sukkeret til gylden karamel på en lille pande. Kom mandlerne op i karamellen og rist dem let med. Hæld det ud på bagepapir og lad det afkøle ved stuetemperatur. Den afkølede mandel-krokant hakkes med en savtakket kniv og gemmes i en tætsluttende dåse indtil det skal bruges.

 

Grillet ananas:

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af farinen så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, resten af farinen og rom sammen i en lille skål. Lad denne trække i lagen i 1 times tid – rør i den ind imellem.Skær bund og top af ananassen. Skær den igennem på den lange led og brug den ene halvdel til anden brug. Skær den halve frugt i 6 lange både. Fjern stokken fra alle både og læg dem op i et fad. Kom lage ud over alle bådene og vend dem rundt i ny & næ. Det er optimalt, at de trækker i lagen i et par timer, men mindre kan også gøre det.

 

Grill & anretning:

Læg de marinerede ananasbåde på den varme grillrist og lad dem stege ved middelhøj varme til de er dejligt gyldne. Tag dem af varmen og lad dem afkøle let. Imens stilles 6 stk. tallerkener klar og der drysses med lidt mandel-krokant på midten af hver tallerken. Tag isen ud af fryseren og befri dem for forme og plast. Stil dem fint oveni krokanten og lad dem stå her i 7-8 minutter, hvor de tempererer/tør en smule. Pluk topskud af mynten så er du 100% klar til servering, lige så snart ananassen er placeret på alle is og de er pyntet fint med masser af frisk mynte og spiselige blomster.

 

Energi pr. person: 1846KJ/441Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Protein: 3,3 g.

Kulhydrat: 27,4 g.

Fedt: 18,3 g

Grillede ananas med kokosis og mandelkrokant

Kokos-is:

Kom kokosmel og kondenceret mælk op i en lille kasserolle. Varm det op til 80 grader under omrøring. Hæld det op i en kold skål og køl det ned til 5 grader. Stil de 6 cylinderforme på en tallerken beklædt med bagepapir. Læg en tilklippet lagkageplast-strimmel ind i hver, og stil hele molevitten i fryseren. Når kokosmassen er helt afkølet, piskes fløden til skum og de 2 ting vendes forsigtigt sammen til en ensartet iscreme. Tag de kolde forme ud af fryseren. Fyld iscremen op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul på 1 cm. Sprøjt iscremen op i de kolde forme – stop ved cylinderformens kant. Stil dem i fryseren i minimum 4 timer eller gerne til næste dag.

 

Mandel-krokant:

Smelt sukkeret til gylden karamel på en lille pande. Kom mandlerne op i karamellen og rist dem let med. Hæld det ud på bagepapir og lad det afkøle ved stuetemperatur. Den afkølede mandel-krokant hakkes med en savtakket kniv og gemmes i en tætsluttende dåse indtil det skal bruges.

 

Grillet ananas:

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med lidt af farinen så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, resten af farinen og rom sammen i en lille skål. Lad denne trække i lagen i 1 times tid – rør i den ind imellem.Skær bund og top af ananassen. Skær den igennem på den lange led og brug den ene halvdel til anden brug. Skær den halve frugt i 6 lange både. Fjern stokken fra alle både og læg dem op i et fad. Kom lage ud over alle bådene og vend dem rundt i ny & næ. Det er optimalt, at de trækker i lagen i et par timer, men mindre kan også gøre det.

 

Grill & anretning:

Læg de marinerede ananasbåde på den varme grillrist og lad dem stege ved middelhøj varme til de er dejligt gyldne. Tag dem af varmen og lad dem afkøle let. Imens stilles 6 stk. tallerkener klar og der drysses med lidt mandel-krokant på midten af hver tallerken. Tag isen ud af fryseren og befri dem for forme og plast. Stil dem fint oveni krokanten og lad dem stå her i 7-8 minutter, hvor de tempererer/tør en smule. Pluk topskud af mynten så er du 100% klar til servering, lige så snart ananassen er placeret på alle is og de er pyntet fint med masser af frisk mynte og spiselige blomster.

 

Energi pr. person: 1846KJ/441Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Protein: 3,3 g.

Kulhydrat: 27,4 g.

Fedt: 18,3 g