Gravad laks med koriander, enebær og dild

fork and spoon
Tilbehør
clock
120+ min
Gravad laks med koriander
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

1 kg laksefilet uden skind, frosset et døgn og optøet

8 enebær

2 tsk. korianderfrø (eller 1½ tsk. stødt koriander)

1 tsk. sorte peberkorn

2 spsk. flagesalt

1 spsk. rørsukker

1 dl hakket dild

Sådan gør du

Knus enebær, korianderfrø og peberkorn i en morter eller en blender. Bland med flagesalt, sukker og dild. Fordel krydderblandingen på begge sider af laksen.

Pak laksen ind i plastfolie og kom i en plasticpose i et fad. Sæt den i køleskabet i to dage – vend fisken efter den første dag. Skær fisken i skiver og servér med rævesauce eller creme fraiche dressing.

 

Energi pr. person: 1201KJ/287Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,9 g.
Kulhydrat: 1,8 g.
Fedt: 12,2 g.