8 personer
1 kg laksefilet med skind
2 tsk fennikelfrø
2 tsk korianderfrø
1 spsk blandet sorte og hvide peberkorn
1 lille bundt dild
2 spsk flagesalt
1 spsk sukker
½ dl akvavit
Hvis du vil være sikker på der ingen parasitter er i fisken, bør du fryse den i 36 timer, før du tøer den op og anvender den. Knus fennikelfrø, korianderfrø og peberkorn i en morter og bland med grofthakket dild, salt, sukker og akvavit. Dup fisken tør med køkkenrulle, læg den med skindsiden ned ad og gnid krydderbladingen ind i kødet. Pak den tæt ind i plastfolie og kom den i en frysepose. Lad fisken trække i køleskabet i 2-3 dage. Start med at lægge den med skindsiden ned ad. Vend den på dag 2. Server i tynde skiver med fx rugbrød.
Energi pr. person: 1068KJ/255Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,3 g.
Kulhydrat: 2,9 g.
Fedt: 10,1 g.