HjemOpskrifterGravad laks med akvavit og fennikel

Gravad laks med akvavit og fennikel

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1 kg laksefilet med skind
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk korianderfrø
  • 1 spsk blandede peberkorn
  • 1 bundt frisk dild
  • 2 spsk flagesalt
  • 1 spsk sukker
  • 0.5 dl aquavit

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Hvis du vil være sikker på der ingen parasitter er i fisken, bør du fryse den i 36 timer, før du tøer den op og anvender den.

  • 2.
    Knus fennikelfrø, korianderfrø og peberkorn i en morter og bland med grofthakket dild, salt, sukker og akvavit.

  • 3.
    Dup fisken tør med køkkenrulle, læg den med skindsiden ned ad og gnid krydderbladingen ind i kødet.

  • 4.
    Pak den tæt ind i plastfolie og kom den i en frysepose.

  • 5.
    Lad fisken trække i køleskabet i 2-3 dage.

  • 6.
    Start med at lægge den med skindsiden ned ad.

  • 7.
    Vend den på dag 2.

  • 8.
    Server i tynde skiver med fx rugbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11073 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
876 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 33.7 %17.3 g
Kulhydrat: 12.6 %6.5 g
Fedt: 49.4 %11.7 g
Alkohol: 4.3 %1.3 g
;