Gratineret sej med kartoffel og porre

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
gratineret_sej_med_kartoffel_og_porre
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g kartofler

2 porrer

500 g lyssej filet

20 g smør

3 spsk. hvedemel

7 dl mælk

¼ tsk. revet muskat

Salt og hvid peber

1 spsk. citrontimian

100 g revet emmentaler

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og del dem i grove stykker. Forkog dem i saltet vand i 10 min. Rens porrerne og skær dem i tykke skiver. Skær fisken i store tern på 5x5 cm. Smelt smørret i en gryde og steg melet i det. Tilsæt mælk, mens du pisker, så der ikke kommer klumper. Krydr med muskat, lidt salt og godt med hvid peber. Lad saucen koge op, så den tykner. Husk at røre jævnligt, så det ikke brænder på. Kom forkogte kartofler, porre og fisk i et ovnfast fad og drys med citrontimian. Hæld saucen over og drys ost på toppen. Gratinér retten i ovnen i 15 min ved 220°C. 

 

Energi pr. person: 1654KJ/395Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 8,6 g.
Fedt: 1,5 g.