HjemOpskrifterGratineret sej med kartoffel og porre

Gratineret sej med kartoffel og porre

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 porrer
  • 500 g kartofler
  • 500 g lyssejfileter
  • 20 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 7 dl mælk
  • 0.25 tsk revet muskatnød
  • salt og hvid peber
  • 1 1 spsk. citrontimian
  • 100 g revet Arla® Emmentaler

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl kartoflerne og del dem i grove stykker.

  • 2.
    Forkog dem i saltet vand i 10 min.

  • 3.
    Rens porrerne og skær dem i tykke skiver.

  • 4.
    Skær fisken i store tern på 5x5 cm.

  • 5.
    Smelt smørret i en gryde og steg melet i det.

  • 6.
    Tilsæt mælk, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.

  • 7.
    Krydr med muskat, lidt salt og godt med hvid peber.

  • 8.
    Lad saucen koge op, så den tykner.

  • 9.
    Husk at røre jævnligt, så det ikke brænder på.

  • 10.
    Kom forkogte kartofler, porre og fisk i et ovnfast fad og drys med citrontimian.

  • 11.
    Hæld saucen over og drys ost på toppen.

  • 12.
    Gratinér retten i ovnen i 15 min ved 220°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7277 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
331 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 38.7 %7.5 g
Kulhydrat: 35.1 %6.8 g
Fedt: 26.2 %2.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;