HjemOpskrifterGratinerede squash med kartofler og mynte

Gratinerede squash med kartofler og mynte

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 2 grønne squash
  • 1 løg
  • 300 g kogte, kolde kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl frisk krusemynteblad
  • 1 dl bredbladet persille
  • salt og sort peber
  • 1 dåse hakket tomat med basillikum
  • 150 g revet revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

  • 1.
    Flæk squash på langs.

  • 2.
    Brug en ske til at skrabe kernerne i midten ud, og hak det.

  • 3.
    Hak hvidløg fint, og skær løg i små tern.

  • 4.
    Knus kartoflerne i mindre stykker.

  • 5.
    Varm olien i en pande, og kom den hakkede courgette og løg i.

  • 6.
    Steg i et par minutter, og tilsæt så hvidløg og knuste kartofler.

  • 7.
    Sluk for varmen.

  • 8.
    Hak mynte og persille groft, kom det i, og smag til med salt og peber.

  • 9.
    Kom hakkede tomater i bunden af et ovnfast fad.

  • 10.
    Læg de udhulede squash i fadet, og fyld dem op med fyldet.

  • 11.
    Top squash med revet ost, og bag dem i 30 min. ved 180°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4922 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
485 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 17.2 %4.9 g
Kulhydrat: 25.7 %7.3 g
Fedt: 57.1 %7.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;