4 personer
2 dl græsk yoghurt 10 %
2 fed knust hvidløg
Friskkværnet peber
2 agurker (ca. 750 g)
2 tsk. groft salt
1 æble i tern
8 trægrillspyd
450 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 æggeblomme
2 finthakkede løg
50 g smuldret feta
50 g ristede pinjekerner
1 dl hakket persille
2 spsk. tørret oregano
1 spsk. paprika
Bland yoghurt med hvidløg og peber. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 20 minutter.
Skræl imens agurkerne i lange strimler. Kassér kernerne og drys strimlerne med salt. Kom dem i en sigte, så vandet kan løbe fra (ca. 20 minutter). Skyl og tør agurkestrimlerne let i et viskestykke og vend dem i yoghurtblandingen sammen med æbletern.
Læg trægrillspyd i vand i ca. 10 min.
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut til farsen er sej. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele godt sammen. Form 8 små farsbrød og sæt dem på grillspyddet. Grill spyddene ca. 1- 2 minutter på alle fire sider – eller til de har flotte grillstriber. Lad dem stege videre ved indirekte varme i ca. 7 minutter. Server sammen med æbletzatziki.
Grilles ved direkte varme i 4-8 minutter. Grilles videre ved indirekte varme i 7 minutter.
Energi pr. person: 1737 Kj/ 414 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g.
Kulhydrat: 3,5 g.
Fedt: 5,0 g.