Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Hjem
Opskrifter
Græske frikadeller på spyd med æbletzatziki
Græske frikadeller på spyd med æbletzatziki
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
æbletzatziki:
2 dl Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
2 knuste fed hvidløg
friskkværnet peber
2 agurker (ca. 750 g)
2 tsk groft salt
1 æble i tern
8 grillspyd
græske frikadeller:
450 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 æggeblomme
2 finthakkede løg
50 g smuldret Puck® salatost i blok
50 g ristede pinjekerner
1 dl hakket kruspersille
2 spsk tørret oregano
1 spsk paprika
Sådan gør du
1.
Bland yoghurt med hvidløg og peber.
2.
Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 20 minutter.
3.
Skræl imens agurkerne i lange strimler.
4.
Kassér kernerne og drys strimlerne med salt.
5.
Kom dem i en sigte, så vandet kan løbe fra (ca. 20 minutter).
6.
Skyl og tør agurkestrimlerne let i et viskestykke og vend dem i yoghurtblandingen sammen med æbletern.
7.
Læg trægrillspyd i vand i ca. 10 min.
8.
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut til farsen er sej.
9.
Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele godt sammen.
10.
Form 8 små farsbrød og sæt dem på grillspyddet.
11.
Grill spyddene ca. 1- 2 minutter på alle fire sider – eller til de har flotte grillstriber.
12.
Lad dem stege videre ved indirekte varme i ca. 7 minutter.
13.
Server sammen med æbletzatziki.
14.
Grilles ved direkte varme i 4-8 minutter.
15.
Grilles videre ved indirekte varme i 7 minutter.
Okse
Græsk
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7662 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
450 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
28.9 %
7.6 g
Kulhydrat:
13.4 %
3.6 g
Fedt:
57.7 %
7.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;