Græske frikadeller på spyd med æbletzatziki

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
graeske_frikadeller_paa_spyd_med_aebletzatziki
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 dl græsk yoghurt 10 %

2 fed knust hvidløg

Friskkværnet peber

2 agurker (ca. 750 g)

2 tsk. groft salt

1 æble i tern

 

8 trægrillspyd

 

450 g hakket oksekød

1 tsk. salt

1 æggeblomme

2 finthakkede løg

50 g smuldret feta

50 g ristede pinjekerner

1 dl hakket persille

2 spsk. tørret oregano

1 spsk. paprika

Sådan gør du

Bland yoghurt med hvidløg og peber. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 20 minutter.

Skræl imens agurkerne i lange strimler. Kassér kernerne og drys strimlerne med salt. Kom dem i en sigte, så vandet kan løbe fra (ca. 20 minutter). Skyl og tør agurkestrimlerne let i et viskestykke og vend dem i yoghurtblandingen sammen med æbletern.

Læg trægrillspyd i vand i ca. 10 min.

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut til farsen er sej. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele godt sammen. Form 8 små farsbrød og sæt dem på grillspyddet. Grill spyddene ca. 1- 2 minutter på alle fire sider – eller til de har flotte grillstriber. Lad dem stege videre ved indirekte varme i ca. 7 minutter. Server sammen med æbletzatziki.

Grilles ved direkte varme i 4-8 minutter. Grilles videre ved indirekte varme i 7 minutter.

 

Energi pr. person: 1737 Kj/  414 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g.
Kulhydrat: 3,5 g.
Fedt: 5,0 g.