HjemOpskrifterGræske bøffer med pita, couscoussalat og peberfrugttzaziki

Græske bøffer med pita, couscoussalat og peberfrugttzaziki

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 bæger finthakket mynte
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0.5 tsk stødt allehånde
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 1 løg
  • salt & sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g couscousgryn
  • 1.5 dl vand
  • 2 tomater
  • 2 forårsløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 250 g Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 1 fed hvidløg
  • 4 pitabrød

Sådan gør du

  • 1.
    Bland hakket kød med halvdelen af mynten, koriander, allehånde, kanel og revet løg.

  • 2.
    Krydr med salt og godt med sort peber og form til 8 små bøffer.

  • 3.
    Steg i olivenolie, ca. 5 min. pr. side.

  • 4.
    Kom vand i en lille gryde med en smule salt.

  • 5.
    Når det koger, tilsættes couscous.

  • 6.
    Sluk for varmen og kom tætsluttende låg på.

  • 7.
    Lad couscous’en trække i 10 min. og løsn så op i den med en gaffel.

  • 8.
    Skær tomater i små tern og skær forårsløg i tynde skiver.

  • 9.
    Snit peberfrugterne i fine strimler eller tern og bland halvdelen med couscous, tomater og forårsløg samt resten af mynten.

  • 10.
    Den anden halvdel vendes med yoghurt og knust hvidløg.

  • 11.
    Smag til med salt.

  • 12.
    Lun pitabrødene i ovn eller brødrister og server som tilbehør.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11672 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
642 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 19.6 %7.4 g
Kulhydrat: 41.3 %15.6 g
Fedt: 39.1 %6.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;