Græske bøffer med pita, couscoussalat og peberfrugttzaziki

0-30 min
4 personer

Ingredienser

400 g hakket lamme- eller oksekød

1 håndfuld mynte, finthakket

1 tsk stødt koriander

½ tsk stødt allehånde

½ tsk stødt kanel

1 lille løg

Salt og sort peber

1 spsk   olivenolie

150 g couscous

1½ dl vand

2 tomater

2 forårsløg

1 grøn peberfrugt

1 gul peberfrugt

250 g græsk yoghurt 10%

1 fed hvidløg

4 pitabrød

Bland hakket kød med halvdelen af mynten, koriander, allehånde, kanel og revet løg. Krydr med salt og godt med sort peber og form til 8 små bøffer. Steg i olivenolie, ca. 5 min. pr. side. Kom vand i en lille gryde med en smule salt. Når det koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen og kom tætsluttende låg på. Lad couscous’en trække i 10 min. og løsn så op i den med en gaffel. Skær tomater i små tern og skær forårsløg i tynde skiver. Snit peberfrugterne i fine strimler eller tern og bland halvdelen med couscous, tomater og forårsløg samt resten af mynten. Den anden halvdel vendes med yoghurt og knust hvidløg. Smag til med salt.  Lun pitabrødene i ovn eller brødrister og server som tilbehør.

 

Energi pr. person: 1829KJ/437Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 9,9 g.

Kulhydrat: 11,6 g.

Fedt: 5,7 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Når du steger oksekød på panden, så skal du ikke være bange for at stege med for hård varme. Stegeskorpe smager godt, men jo længere tid du steger kødet desto mere tørt bliver det.
graeske boffer

Bland hakket kød med halvdelen af mynten, koriander, allehånde, kanel og revet løg. Krydr med salt og godt med sort peber og form til 8 små bøffer. Steg i olivenolie, ca. 5 min. pr. side. Kom vand i en lille gryde med en smule salt. Når det koger, tilsættes couscous. Sluk for varmen og kom tætsluttende låg på. Lad couscous’en trække i 10 min. og løsn så op i den med en gaffel. Skær tomater i små tern og skær forårsløg i tynde skiver. Snit peberfrugterne i fine strimler eller tern og bland halvdelen med couscous, tomater og forårsløg samt resten af mynten. Den anden halvdel vendes med yoghurt og knust hvidløg. Smag til med salt.  Lun pitabrødene i ovn eller brødrister og server som tilbehør.

 

Energi pr. person: 1829KJ/437Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 9,9 g.

Kulhydrat: 11,6 g.

Fedt: 5,7 g.